KodlamaRobot

Robotik ve Kodlama Kiti Kibo

Bu yazımızda son zamanlarda çokça bahsettiğimiz robotik ve kodlamayı birleştiren kitlerden biri olan Kibo’dan bahsedeceğiz. 4-7 yaş arası çocuklar için geliştirilen kit eğlenceli, kolay ve yaratıcıdır. Çocukların kendi robotlarını oluşturabildiği kitte çocuklar önce tasarım sürecini ardından ise kodlama aşamaları hakkında bilgi sahibi olurlar. Kodlama bilgisayarlar, tablet veya akıllı telefonlar aracılığı ile yapılabilir. Evde kullanmak için bir adet alınabileceği gibi sınıflarınız için almak istediğinizde ise 4-6 öğrenciden 20-24 öğrenciye kadar kullanabileceğiniz kitler mevcut. Ayrıca 229 dolar ile 499 dolar aralığında 4 ayrı modelden istediğinizi seçebilirsiniz. Modeller arasındaki farklılıklar ise etkinliklerde kullandığınız blok sayılarının azlığı ile çokluğundan kaynaklanmaktadır. İncelediğimiz birçok kitten en önemli farkı ise sensörlerin gerçekci materyaller ise kaplanmış olmasıdır. Örnek vermek gerekirse ses sensörü bir kulak şeklinde dizayn edilmiş. Ülkemizde henü satışı bulunmayan ürünü temin etmek için yurt dışı bağlantılarla iletşime geçmek gerekemektedir.

İlgili Makaleler


Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.