Eğitim

Okullarımızın Tasarımları Çok Kötü

Yıllardır bir türlü değiştiremediğimiz okul tasarımlarımızla ilgili olarak yaptığımız okul tasarımları haberimizden sonra Milli Eğitim Bakanlığından ilk defa okul tasarımlarıyla ilgili bir haber duyduk. Okul tasarımlarında değişikliğe gideceğini belirten MEB okullarda kafeler, oyun alanları ve otopark gibi yeni bölgelerin ekleneceğini duyurmuş. Bu tabi ki bizi sevindirdi. Ancak yeterli olmadığını düşünüyoruz, okullar sadece oyun alanları, kafe ve otoparklar ile okul olamazlar. Okul bir kültür olmalı, marka olmalı, okul denince o çevredeki herkesin gitmek için can atacağı yerler olabilmeli. Bu sebeple eğitim alanında uzman bir mimar ve mühendis grubu olmalı ki bu grup dünyayı dolaşıp topladığı bilgiler doğrultusunda okullar inşa edebilmeli.  Bu doğrultuda ülkemize uygun yapılan tasarımlar sayesinde daha kaliteli okullar oluşturabiliriz.

Ülkemiz için 3 tip okul grubu olabilir.

1-Kampüs okullar ( 2000-4000 kişilik )

2-Şehir Okulları (500-2000 kişilik )

3-Küçük Okullar ( 50-500 kişilik )

Bu şekilde hazırlanan okul tipleri Türkiye için çok uygun olacaktır. Çok kalabalık şehirlerimizde var 20-30 öğrencinin okuduğu köy okullarımızda mevcut. Bu şekilde hazırlanan yapı için gereken idareci sayıları, okulun diğer ihtiyaçları da çok daha kolay ayrıştırılabilir bir hale gelecek. Çok daha kapsamlı düşünülmesi gereken şeyler olduğunu biliyoruz ancak bu kadar ufak bir fikir umarız eğitim için faydalı olur…..

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.