Bilgisayar

35 Dolarlık Bilgisayar

Geçtiğimiz yıl haberini verdiğimiz 35$’lık bilgisayar projesi, sonunda üretime geçti. İngiltere merkezli Raspberry Pi vakfı tarafından geliştirilen ve çocuklara bilgisayar öğretmeyi amaçlayan proje, ilk partide 10000 adet bilgisayar üretmeyi planlıyor. Üzerinde 700 MHz hızında ARM11 işlemcisi ve 256 MB bellek bulunduran ilk Raspberry Pi modeli çıplak bir devre kartı olarak sunulacak. Linux işletim sistemi bilgisayarın görüntü çıkışı HDMI ya da kompozit video bağlantısıyla sağlanabiliyor ve görüntü için bir TV kullanılabiliyor. Klavye, fare gibi giriş araçlarıysa USB üzerinden bağlanıyor. Ars Technica’nın haberine göre 35$’lık bu üst düzey modeli daha sonra piyasaya sürülecek 25$’lık bir başka model izleyecek. Bu ikinci modelde bellek miktarının yarıya indirileceği ve ethernet bağlantısı gibi bazı özelliklerin yer almayacağı belirtiliyor.

 

 

 

 

 

 

 

 
kynk:darkhardware.com

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.