Eğitim TeknolojisiKodlamaStem

LittleBits Kodlama Kiti

LittleBits’le ilgili daha öncede birçok haber yaptık çünkü bu ürün birçok firmaya öncülük ederek elektronik parçaları küçük yaş gruplarına öğretmek için yapmış oldukları mıknatıslı, yanlış takma ihtimalinizin olmadığı elektronik yapbozları piyasaya sürmüşlerdi ve ardından bir çok firma benzer ürünler yaptılar hatta ülkemizden de Karınca Lab Makey isimli aynı mantıkta çalışan ürünlerini piyasaya sürmüşlerdi. Karınca lab ardından Turkcell Zeka Küpü projesi kapsamında Bilim ve Sanat Merkezlerine bu kitlerden temel ve gelişmiş olmak üzere iki seviye kit göndermişti. Kısaca LittleBits’in başlattığı akım halen devam etmektedir.

Bu yazımızda yine bir LittleBits ürünü olan LittleBits Code Kit’e bir bakacağız. Bu ürün daha çok kodlama üzerinde duran yine eğlenceli birçok parçanın olduğu bir kit. Öğretmen desteği de olan kitte öğretmenler için rehberlik edebilecek videolar ve planlar da hazırlanmış. Parçaların birbirleri olan bağlantıları aslında çok kolay ve bu sebeple bu kitte yeni gelen ekran ve hoparlör desteği ile yeni projelerin ortaya çıkması hedeflenmiş. Kitin programlanabilmesi için ise Win, Mac ve Chromebook uyumlu bir uygulama geliştirilmiş. 100’den fazla aktiveti yapabileceğiniz kit Stem uygulamaları için birebir diyebiliriz.

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. Bilsem Öğretmeni - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.