Eğitim TeknolojisiEğitsel Uygulamalar

Eğitimde Bulut Teknolojisi Araçları

Her konuda olduğu gibi eğitimde de geliştirilen teknolojinin mutlaka bulut teknolojis ile bir bağlantısı oluyor. Özellikle Google Chromebooklar eğitimde kullanılan en önemli bulut teknolojisi araçlarıdır. Kendi içerisinde çok büyük bir sabit disk kapasitesi bulunmayan chromebooklar hemen hemen tüm gerekli programlara ve bilgiye internet üzerinden erişirler. Bulut teknolojisi Chromebooklarda olduğu gibi diğer yazılım ve donanımlrı da etkilemiş durumda. Birçok firma yazılımlarını intenet üzerinden erişebilir hale getirerek hem korsan yazılımı önlemek çabasında hem de insanların her yerden ve her cihazdan programlara ve bilgiye erişmesini sağlamaya çalışmaktadırlar. Yakında en çok işletim sistemi olan windows da kendi işletim sistemine kurulaacak programlar için sadece kendi marketlerinden ( bulut hizmetinden ) program ve uygulama indirlebilir hale gelecek ( şu an linux versiyonları bu şekilde hizmet veriyor ör:ubuntu). Yani yakın gelecekte hiçbir bilgiyi ve programı kendi cihazınızın üzerinde bulundurmayacaksınız.

Gelelim Eğitimde en çok kullanılan bulut araçlarına:

1- Google one drive – depolama ve ofis uygulamaları

2-Prezi – online sunum hizmetleri

3- Zoho -Online ofis ve dosya depolama

4- Microsoft – Online depolama ve ofis hizmetleri ( kısıtlı ) – Microsoft sway: yeni bir sunum hizmeti

5- Dualingo – Dünyanın en büyük online dil öğrenme platformu

6- Eba.gov.tr – Milli  Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan eğitsel içerik merkezi

7-Diigo – online not alma aracı

8- Everynote – en çok kullanılan işaretleme ve not alma aracı

9-Moodle – online dersler ve kurslar hazırlamanıza olanak sağlayan platform

10- Eğitimde facebook ve twitter kulanımı

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.