Eğitim

Fen Lisesi Öğrencileri Neden Hep Tıp Tercih Ediyor?

Milli Eğitim Bakanlığı okul web siteleri bağlantılarından ülkemizdeki tüm Fen Liselerinin web sitelerinden 2013 LYS sonuçlarını inceledik. Bu inceleme sonucunda vardığımız en şaşırtıcı sonuçlardan birisi Fen Lisesi mezunlarının çoğunluğu tıp fakültelerini seçiyor. İlk bakışta bu durum çok normalmiş gibi gözüküyor hatta doktorlar çok iyi para kazanıyorlar ne güzel dediğinizi duyar gibiyim ama ülkemizin gerçekten en iyi beyinleri diyeceğimiz birçok öğrenci doktor oluyor. Bu ülkenin bilim ve teknoloji alanında ilerlemesinin önünü açacak öğrencilerin hemen hemen hepsi maddi avantajları ve iş garantisi sebebiyle doktorluğu seçiyorlarsa Eğitim politikalarında bir sıkıntı var demektir. Bu başarılı öğrencilerimizi fen ve mühendislik alanlarında da daha çok değerlendirebilmeli bu alanlara daha çok yönlendirme yapılmalı ki ülkenin geleceğinde teknoloji açısından fark yaratan ülkelerden olabilelim. Örneğin Samsung ve Hyundai örneğini herkes biliyor Kore elindeki insan gücünü düzgün bir şekilde kanalize ederek Samsungu dünya lideri yaptı ve aynı yolda Hyundai firmasıda aynı yolda ilerliyor. Kore bütün yönlerden karşılaştırıldığımız bir ülkedir. Bu açıdan bakıldığında Dünya da öne çıkabilmek için doğru insanları doğru yöne kanalize edebilmeli ve teknolojiyi kullanmak yerine üretmeliyiz. Tüm doktorlarımız yurt dışından gelen teknolojik ürünleri kullanıyor ülkemizde üretilen hiçbir teknolojik ürün hastanelerde yok. Doktorları değil de teknolojiyi üretebilenleri de yetiştirmeliyiz…..

 

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. Bilsem Öğretmeni - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.