Stem

Eğlenceli 10 Stem Materyali

Her geçen gün daha geniş kitlelere yayılan stem uygulamaları ile öğrenme yöntem ve teknikleri de değişmeye ve eğitimde daha eğlenceli hale gelmeye başlıyor. Bu yazımızda stem uygulamaları için kullanılan 10 stem materyalini sizlerle paylaşacağız.

Cubelets

Cubelets bu kit diğer birçok kitte olduğu gibi birçok sensörü içinde barındıran bir stem kiti. 220 dolarlık başlagıç kitinde sadece 8 parça bulunmakta, bunlarda sıcaklık sensörü ve hareket sensörü ile diğer parçalardan oluşmakta. Bu açıdan bakıldığında 220 dolarlık fiyat biraz yüksek çünkü little bits gibi çok daha işlevsel kitlerin bile 99 dolardan başlıyor. Ayrıca sınıf için alınabilecek 6 parçalı 4 setin bulunduğu education kitinin fiyatı ise 1138 gibi uçuk bir fiyat. Ancak farklı bir şeyler denemek isteyenler için cubelets web sitesinden satın alabilirler ve tüm dünyaya da gönderdiklerini belirtelim.

cubelets-egitimteknolojinet2

K’nex

K’nex okul öncesi çocuklardan lise seviyesinde çocuklara kadar geniş bir yelpaze de stem ürünlerinden oluşan bir set. DNA modelini öğrencilere göstermek yerine bu modeli öğrencilere yaptırmak isteyen öğretmenler için veya çok daha farklı dersler için de stem seti K’nexleri kullanabilirsiniz. Temalı setlerden istediğinizi seçip ister evde isterse okulda öğrencilerinizle çocuklarınızla çeşitli stem uygulamaları için kullanabilirsiniz. Sadece gösterildikleri şeyleri yapmak zorunda değilsiniz aklınıza ne geliyorsa onu yapmakta özgürsünüz. Çocukların hayal güçleri bakalım onlara neler yaptıracak.

knex-egitimteknolojinet5

LittleBits Sınıf Seti

Grupların birlikte çalışabileceği, üretebileceği bir ortam oluşturmak isteyen öğretmenlerimiz tarafından rahatlıkla kullanılabilecek olan sette bir çok parça sayı olarak fazla şekilde var. 4 kişilik kutular halinde olan seti daha kalabalık sınıflarda kullanmak istiyorsanız örneğin 20 kişilik sınıf için 5 paket almanız gerekmektedir. 299 dolarlık fiyat etiketi 4 kişilik bir set için uygun gözükmekte. Steam etkinliklerini sınıflarına taşımak isteyen ve ayrıca öğrencilerine grup çalışmaları da yaptırmak isteyen öğretmenlerimiz için incelenmesi gereken bir ürün.

LittleBits Öğreten Tuğlalar

Kano

Çocukların ellerine tabletleri veya laptopları tutuşturup hadi git öbür odada oyna demekten öteye gitmek isterseniz çocuklarınıza Kano bilgisayar kitini alarak çocukların hem kendi bilgisayarlarını yapmalarına olanak sağlamış olursunuz hem de çocuklara bir şeyleri yapmanın hazzını öğretmiş olursunuz.

Ülkemizdeki bilgisayar dersleri düşünüldüğünde, bence ilk bilgisayar dersi böyle bir kit ile başlamalı, kendi bilgisayarını yapan öğrenci bir şeyler yapmanın şevkiyle ardından gerek temel programlama, gerekse bilgisayar kullanımı konusunda kendi yaptığı bilgisayar üzerinde çalışmalıdır.

kano-pc-egitimteknolojinet-5

Makey

Makey Makey son günlerde ortalıkta sıklıkla görmeye başladığımız kendi butonlarını kendin yapın ismidir. Makey Makey bilgisayara bir USB ile bağlanan elektronik devreler ve klipslerden oluşmakta. Yalnız klipslerin diğer uçlarını herhangi bir yer veya eşyaya bağlayabilirsiniz, böylece her eşya ve her yer bir butona dönüşüyor.

makey

 Lego Mindstorm EV 3

Yılların eskitemediği hatta sürekli yenilediği dünyada hemen hemen herkesin çok sevdiği oyuncak Lego artık eğlenirken öğrenme etkinliğini farklı bir seviyeye çıkarıyor ve artık Lego oynayanlara günümüzün, geleceğin dili olan programlamayı öğretmeye başlıyor.lego

Ozobot

Ozobotlar küçük yaş grubundaki çocukların uğraşabileceği basit işlevleri yerine getirebilen robotlardır. Scratch tabanlı sürükle bırak mantığıyla çalışan programlama yazılımı sayesinde çocuklar küçük yaşlardan itibaren inceleyip, denemeler yapacağı ve asla kendine zarar veremeyeceği bir yapıya sahip olan ozobotlar ile çocuklar robotiğe ve robot programlamaya giriş yapabilirler. Bir stem materyali de diyebileceğimiz ozobotları standart oyuncaklar yerine tercih ederek çocuklarınıza hediye edebilirsiniz. Tablet ve akıllı telefonlar ile de kontrol edilebilen ozobotlar düzgün zeminlerde hareket edebiliyorlar. Küçük yaşlardan itibaren kendin yap akımına kapılan çocukların bir şeyleri başarabilme istek ve güçleri her zaman daha fazla oluyor.

ozobot_egitimteknolojinet3

Sphero

Yeni nesil çocuklar genellikle akıllı telefonlar ve tabletlerle çok vakit geçiriyorlar. Onları daha faydalı faaliyetlere yönlendirebilmek için Sphero iyi bir yöntem. Özellikle yönlendirdiğiniz oyuncakların bir takım beceriler kazanabilmesi de kendilerine bağlı olunca çocukların etkilenmemeleri elde değil. Sphero kendinizin tasarlamadığı hazır tasarlanmış olarak gelen bir robot. Burada yapılması gereken sizin robotu yönlendirecek komutları akıllı cihazlar üzerinden yazarak robotu yönlendirebilmeniz. Yani kısaca basit olarak programlama yapmaya giriş yapıyorsunuz ve robotu yönlendiriyorsunuz. Bu ilk hedef için mantıklı ve eğlenceli bir robot diyebiliriz.

sphero-egitimteknolojinet33

Yerli Malı Makey Seti

İstanbul Teknik Üniversitesi Teknopark bünyesinde faaliyet gösteren Karınca Lab şirketi tarafından geliştirilen Makey seti mıknatıslar ile birleştirilen küçük elektronik bloklardır. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından da patentli ve Türk malı olan Makey çocuklara ve her yaştan ilgililere elektronik yapı blogları ile çeşitli tasarımlar yapma imkanı sunar. Altı farklı kategoride modülleri bulunan setin Starter Kit, Learning Kit, Advanced Kit, Çizgi Pack, Ultrasonic Pack şeklinde versiyonları bulunmaktadır. Her setin içerisinde belli sayıda örnek proje yapabileceğiniz kadar modül olmasının yanında sizlerde aklınıza gelen herhangi bir tasarımı gerçekleştirebilirsiniz.

makey-egitimteknolojinet5

LightUp Edison

LightUp Edison elektrik öğrenme kiti küçük yaşlardan itibaren çocukların elektrik devrelerini öğrenmelerine yardımcı olmaktadır. Stem uygulamaları için kullanılabilecek bir araç olan LightUp ile akıllı telefonunuz üzerinden de kodlama ve kontrol yapabilirsiniz. Örneğin yapmış olduğunuz devrelerin doğruluğunu kontrol etmek için kendi uygulaması ile kamerayı devrelerin üzerine tutmanız yeterli. Kamera devrelerin doğru olup olmadığını hemen gösteriyor aslında bir nevi arttırılmış gerçeklik uygulaması diyebiliriz.

LightUp Edison-egitimteknolojinet2

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.