Eğitim

Uluslararası Astronomi Ayı

Astronomi eski Türk araştırmacılarının ilgilendiği en önemli konulardan biri olmuştur. Uluğ Bey, Ali Kuşçu, Harizmi, Beyruni gibi daha adını sayamayacağım kadar Türk alimi Astronomi ve Uzay bilimleri ile uğraşmıştır ve önemli çalışmalar ortaya çıkarmıştır. Ancak günümüzde durum biraz farklı Astronomi ve Uzay Bilimleri ile ilgili üniversitelerimizde çok az bölüm bulunmakta ve buralarda da çok az kişi okumaktadır. Çünkü birçok insanda iş kaygısı oluşmakta ve bu sebeple sevdiği bölümleri mecburen terk etmektedir. Bir arkadaşım tam olarak 3 yıl Astronomi ve Uzay Bilimleri Okuduktan sonra hayat şartlarını kendisini yeniden üniversite sınavına girmeye zorladı ve ardından öğretmen oldu. Ama Uzay hep kalbinde kaldı.

Birçok ülkenin uzayda çeşitli gezegen ve yıldızlarda maden araştırmaları yapmaya başlamış olması ülkemiz açısından düşündürücüdür. Geleceğin uzayda olduğunu belirten Stephen Hawking Dünyanın yakında yok olacağını insanlığın uzayda koloniler kurmasıyla neslin devam edebileceğini belirtmiştir. Kısacası uzay çalışmaları çok hızlı bir şekilde devam ederken bu yarışta geri kalan ülkemizde bu alanda okullarda tanıtım ve çalışmalar yapılması ayrıca iş alanları açısından yeni sektörler oluşturularak bu alanda okumak isteyenlerin teşvik edilmesi gerekmektedir.

Geçtiğimiz Nisan ayı Uzay çalışmaları için önemli bir aydı çünkü 2010 yılından bu yana Uluslararası Astronomi Ayı olarak kutlanmaktadır. Birçok ülke de bu doğrultuda etkinlikler, konferanslar, seminerler ve yarışmalar düzenlenmektedir. Özellikle okullarda öğretmen ve öğrenciler çeşitli aktivitelerde bulunmaktadırlar. Ülkemizde geçen ay yaptığım internet araştırmalarında bu konuda yapılan herhangi bir etkinlik bulamadım ve çok üzüldüm. Geleceğin uzayda olması, uzay çalışmalarının bu kadar önemli olduğu günümüzde okullarımızda Uluslararası Astronomi Ayı ile ilgili herhangi bir çalışma yapılmamış olması üzücü. Umarız bu konuda da bilinçlendirici çalışmaların yapılması için daha çok beklenmez.

uluslararası-astronomi-ayı-egitimteknolojinet.jpg

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.