Eğitim Teknolojisi

Öğrenciler Ders Kitaplarından Video İzlemeli

Daha önce ders kitapları ile EBA’nın entegre olması gerektiğinden bahsetmiştik.  İşte bu doğrultuda yeni hazırlanacak ders kitapları tableti veya akıllı telefonu olan öğrencilerin ders kitapları üzerinden video izleyebileceği şekilde yapılandırılmalı. Bu nasıl olacak derseniz Ders kitapları “Arttırılmış Gerçeklik “( Augmented Reality) teknolojisini destekleyecek şekilde hazırlanmalı. EBA marketten indirilecek yada tabletlerde hazır halde gelecek mobil uygulama sayesinde öğrenciler konuyu işledikten sonra veya konu işlenirken inceleme amacıyla tabletini veya akıllı telefonunu ders kitabına tutarak anında videosunu izleyebilmeli. Örnek uygulama videosunu aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

Egitimteknoloji.net sayfalarında yer alan içeriğin paylaşılması için Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu çerçevesinde tarafımızdan izin alınması gerekmektedir. KAYNAK GÖSTERİLMEKSİZİN YAZI ve RESİMLERİN KULLANILMASI KESİNLİKLE YASAKTIR. SADECE LİNK VERİLMEK SURETİYLE ALINTI YAPILABİLİR. İçeriğin izinsiz kullanımı ve alıntı yapılması durumunda hukuki olarak karşılaşacağınız yaptırımları kabul etmiş sayılırsınız. Konu ile ilgili detaylı bilgiye “Telif Hakları ve İnternet Siteleri” başlıklı yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. Bilsem Öğretmeni - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.