Eğitsel Oyun

Eğitimde Kaçış Odası – Etkinlik Örneği

Ancak Eğitimde Kaçış Odası ise oyunlaştırılmış bir ortamda, istediğiniz veya kaçmanız gereken bir oda etkinliğidir.

Kaçış odası terimi söylendiğinde aklımıza daha çok yetişkinlerin oynadığı bir mekan içerisine hazırlanan düzeneklerden kurtulmak amacıyla hazırlanmış oyun akla gelmektedir. Ancak Eğitimde Kaçış Odası ise oyunlaştırılmış bir ortamda, istediğiniz veya kaçmanız gereken bir oda. Genellikle eğlenceli bir deneyim olarak kullanıldığında, öğrenciler için çok heyecan verici bir öğrenme senaryosuna uyarlanabilir, burada bunu çözmek için ilk kişi olmak için rekabet edebilir veya ondan kaçmak için birlikte çalışabilir. Bu şekilde tanımdan ziyade bir etkinlik hazırlayarak sizlerin de kaçış odası etkinliğini örneklemenizi istedik. Pinterest gibi sitelerde birçok örneğine rastlayabileceğiniz kaçış odası için bizler google formları kullanarak bir etkinlik hazırladık. Bizim örneklerimiz dijital olarak hazırlanmış örnekler olsa da sizler bu etkinlik çeşidini çeşitlendirerek bir mekan içerisinde oynanabilecek etkinliklere dönüştürebilirsiniz. Dediğim gibi internette bir çok etkinlik bulabilirsiniz ancak kendiniz öğrencilerinizin durumuna göre bir tane hazırlayıp deneyimleyebilirsiniz. Yazımızın devamında bizim hazırladığımız kısa kaçış odası etkinliğini deneyimleyebilirsiniz.

Bir kaçış odası oluşturma adımları

  • Öğrencilerin ne tür görevler / öğrenme senaryoları ile çalışacağına karar verin.
  • Öğrencilerin çözmesi gereken görevler / sorular oluşturun.
  • Kaçış odası için kurallara karar verin. Öğrenciler birlikte çalışacak mı? Zaman sınırı var mı?

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.