Eğitim TeknolojisiFatih Projesi

EBA.gov.tr Artık Yayında-Tanıtım ve Değerlendirme

Milli Eğitim Bakanlığının Fatih projesi kapsamında yayına başlayacak olan EBA. gov.tr eğitim portalı test yayınına başladı. Bizde bir ön inceleme yaptık.

Ana sayfa bizi haberler kısmı ile karşılıyor. Bu kısımdan sisteme dahil olan herkes haber, medya, görsel ve dosya gönderebiliyor.

E-İçerik Sayfasında bizi birçok özel firmanın Milli Eğitim Bakanlığına hibe ettiği e – içeriklere ulaşabiliyorsunuz.

 

E-Kitap bölümde ise birçok seçeneğe ulaşabilirsiniz. Milli Eğitim yayınları, özel yayınlar ve z-kitap ( zenginleştirilmiş kitaplar ) yayınlarına sınıf ve dersler bazında ulaşılabilir durumda. Kitaplar pdf formatında ve görsel, video,  ses ve kitap şeklinde de seçimler yapabiliyoruz.

Video kısmında yine dersler bazında ve ana kategoriler bazında ( Belgeseller, sosyal sorumluluk projeleri ) birçok videoya ulaşmak mümkün.

Ses bölümünde bizleri yine birçok kategoride çeşitli sesli kitaplar ve konu anlatımları beklemekte. Bir nevi podcasting yayını. ( Podcasting Nedir Tıklayınız. )

Görsel kısmında ise şehirler, okullar, dersler ve Atatürk konularında birçok görsele ulaşmak mümkün ancak tabiki Google Görseller gibi birçok seçenek ve sonuç mevcut değil.

 

Soru-Cevap Kısmı bölümü ise bir forum tarzında tasarlanmış durumda. Yeni sorular ekleyebiliyor ve önceden sorulmuş sorulara cevaplar verebiliyor.

E-posta bölümünde ise sisteme dahil olanlara kullanmaları için e-posta sistemi sağlanmış.

Forum bölümü şimdilik Fatih ve projesi ve Pisa uygulamalarını içerisinde barındıran konulardan ibaret ileriki zamanlarda daha da zenginleşmesini umarız.

Harita bölümü şu an için çok vasat aynı zamanda  dünyanın her tarafına ulaşamıyorsunuz.

 

Sonuç itibariyle test yayınında olmasına rağmen güzel tasarlanmış, öğretmen ve öğrencilere daha da geliştirilerek birçok desteği sağlayacak içeriği sahip olacağını düşünüyorum. Biraz da eksikliklerden bahsedecek olursak Öğretmenler için blog sistemi de bulunsa çok daha iyi olabilirdi diye düşünüyorum. Öğretmenler bu tarz paylaşımlarını özel alanlar aracılığıyla yapmak zorunda kalıyorlar. Bir diğer eksiklik ise harita bu bölümün çok daha geliştirilmesi ve içeriğine bir dijital tarih şeridi de olacak şekilde tasarlanmalıdır.

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. Bilsem Öğretmeni - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.