BilgisayarRobotStem

Öğrenciler Astronotlar İçin Geliştirdiler

Uluslararası uzay istasyonunda  ( international space station ) kullanılmak üzere öğrenciler tarafından geliştirilen Astro-pi bir raspberry pi kullanılarak yapılmış. Raspberry pi vakfı tarafından da desteklenen proje de öğrenciler Uzay istasyonun da kullanılabilecek küçük, hafif ve taşıması kolay bir ürün tasarlamak için yola koyuldular. Birçok öğrenci uzayda bir astronot için gerekli malzemeleri tartışarak en gerekli ürünü ortaya koymaya çalıştılar. Astro pi bu şekilde ortaya çıktı.

astro-pi-egitimteknolojinet

Principia görevi kapsamında ortaya çıkan Astro-pi uzay istasyonunda astronotların, infrared kamerası, spectrum kamerası ve çeşitli sensörleri ile çevrede olan bitenin farkında olabilmesi için tasarlandı. Özellikle öğrencilerdeki heyecan çok önemliydi çünkü ortaya koyacakları şey uzaya gidecek ve orada kullanılacaktı. Bu açıdan bakıldığında çok önemli bir görevdi. Bu görev ayrıca raspberry pi ürünlerinin ne kadar fonksiyonel olarak kullanılabileceğini de kanıtlamış oldu. Hala bir raspberry piniz yok ise bir zero modeli ile başlayabilirsiniz.

astro-pi-egitimteknolojinet2

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. Bilsem Öğretmeni - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.