Eğitsel UygulamalarRobot

Çocuklar İçin Robotik ve Programlamaya Giriş

Geleceği şekillendirecek olan robotlar ve onları kontrol etmemizi sağlayan programlama son yılların en popüler alanlarından biridir diyebiliriz. Özellikle programlama bir yabancı dil gibi ufak yaşlarda öğrenilmesi özellikle çocukların problem çözme ve 21. yüzyıl öğrenci becerilerinin geliştirilebilmesi açısından çok önemli. Bu sebeple ufak yaşlarda çocukların programlama öğrenmesi çok faydalı ayrıca programlama öğrenirken bir bilgisayar programı değilde bir robotu kontrol etmeyi programlama sayesinde öğrenirse çok daha hızlı ve etkin bir şekilde öğrenebilir.

dash-dot-egitimteknolojinet

Dash – Dot

Programlama ve robotik bilimini bir araya getirerek çocuklar için eğlenceli öğrenme anlamına gelen dash & dot’lar çocuklara robotiğe giriş imkanı sağlayan parçalardan oluşuyor. Dash & dot’ları ayrıca yönlendirebilmek için çocuklar için hazırlanmış tablet ve akıllı telefonlarla da basit programlama yapabilmek için uygualması bulunan bir set. Grup halinde dash & dot’ları belli bir yerden başka bir yere doğru götürmeye çalışan çocuklar bu işi yaparken hem çok eğleniyorlar hem de çok sıkı bir beyin fırtınası yapıyorlar. Dash & Dotlar sınıflarda tüm öğrencilerin aynı anda etkinlik yapabilmesi için sınıf setleri halinde satılabilmektedir. Ayrıca istenildiğinde tek tek modüller halinde de satın alınabilinir. Bu şekilde çocukların evde kendi kendilerine çeşitli robotik projeler yapmasının da önü açılmış olur. Bu tip setlerin kullanımı için henüz ülkemiz eğitim sistemi, öğretmen ve öğrencileri çok hazır olmasalar bilen birçok gelişmiş ülkelerde bu buna benzer setler kullanılmaktadır. Ülkeler Dünyanın geleceğinde söz sahibi olmak istiyorlarsa küçük yaşlardan itibaren çocuklarını geleceğe uyumlu bir şekilde yetiştirmek zorundadırlar. Yoksa sadece satın alan başka ülkelerin sözlerini dinleyen ülke konumundan ileri geçemezler. Eğitime yapılan he r türlü doğru yatırım ülkenin geleceğine yapılmış yatırımdır bu hiçbir zaman unutulmamalıdır.

dash-dot-egitimteknolojinet2

dash-dot-egitimteknolojinet3

dash-dot-egitimteknolojinet33

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.