Eğitsel Uygulamalar

EBA’dan Yeni İngilizce Uygulaması My English Path

Milli Eğitim Bakanlığında Eğitim kökenli Milli Eğitim Bakanımız Sayın Prof. Dr. Ziya SELÇUK Hocamızın göreve başlamasıyla 2023 Eğitim Vizyon Belgesi yayınlanmış ve bu doğrultuda çalışmalarda devam etmektedir. Yapılan önemli çalışmalardan biriside yabancı dil üzerine olacak gibi görünüyor. Yapmış olduğu açıklamalarda 2. sınıftan 12. sınıfa kadar yeniden yapılandırılan bir yaklaşımla yabancı dil öğretimi yapılacağını belirten Bakanımızın konuşmalarını destekleyici bir program EBA tarafından yayın hayatına başladı.

My English Path uygulaması Milli Eğitim Bakanlığı Sosyal Eğitim Platformu EBA tarafından yayına başladı. Yazılımı ve içeriği tamamen MEB personeli tarafından geliştirilen “My English Path” uygulaması web ortamında ve mobil cihazlarda çalışacak şekilde yaklaşık 50 kişilik gönüllü öğretmen grubu tarafından üretildi. “My English Path” uygulamasında; 5. sınıf düzeyinde belirlenen 10 tema temel alınarak hazırlanan resim, video, ses ve metin formatında farklı soru tipleri yer alıyor. Bu uygulama ile kullanıcılardan, belirlenen temalar etrafında oluşturulan soruları cevaplayarak uygulama içerisinde ilerlemeleri ve her seviye sonunda ilgili temaya ait kazanımları edinmeleri bekleniyor.

Uygulamayı incelediğimizde bir yabancı dilde edinilmesi gereken 4 alanla ( listening, writing, reading, speaking ) ilgili etkinlikler uygulamaya eklenmiş durumda. Bir bölüm bitirilmeden diğer bölümlerin kilitleri de açılmıyor bu da uygulamanın çocuklar için daha eğlenceli hale gelmesini sağlıyor. Ayrıca uygulamanın tüm platformlarda çalışmasıda çok büyük bir avantaj.

“My English Path” uygulamasına aşağıdaki bağlantılardan ulaşılabilmektedir:

Mobil(Android): https://play.google.com/store/apps/details?id=tr.gov.eba.ebamyenglishpath

Mobil(IOS):https://itunes.apple.com/us/app/my-english-path/id1440272610?ls=1&mt=8

Web: http://myenglishpath.eba.gov.tr

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. Bilsem Öğretmeni - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.