Eğitim TeknolojisiEğitsel OyunRobot

Lego Programlama Öğretiyor

Yılların eskitemediği hatta sürekli yenilediği dünyada hemen hemen herkesin çok sevdiği oyuncak Lego artık eğlenirken öğrenme etkinliğini farklı bir seviyeye çıkarıyor ve artık Lego oynayanlara günümüzün, geleceğin dili olan programlamayı öğretmeye başlıyor. Çocukların ortaya koyduklarını izlerken nasılda heyecanlandıklarını yazımızın devamındaki videolardan izleyerek ufakta olsa bir izlenim edinebilirsiniz.

Günümüzde artık veliler olsun aileler olsun belki de biraz farklı düşünmenin zamanı gelmiştir diye düşünüyorum. Çünkü çocukları geleceğe hazırlamak için mutlaka geleceğe dikkatle bakmak gerek. Çocuklara ufak bir Lego alarak oyuncak almak yerine kendisinin bir şeyler yapmasını değiştirmesini kendisine uydurmasını sağlayabiliriz. Mutlaka çıkıp dışarıda oynaması gerek sosyalleşmesi de gerek ancak eve girdiğinde tablet ya da telefonu eline alıp oynamak yerine yapmış olduğu legosunu programlayarak eğlenebilir. Yeter ki öğretmenler ve aileler çocuklara bazı fırsatları vermesini bilsinler. Çocuklar yaptıkları Legoların hareketlenip yürüdüğünü gördüklerinde gerçekten çok heyecanlanacaklar ve artık bunun gerisi gelecek.

Günümüzün ve geleceğin dili olan programlamayı çocuklara ve gençlere ister lego olsun ister farklı araçlar olsun bir şekilde öğretmeliyiz. Programlama ülkemizin gelişmesi çok daha iyi bir konumda bulunması açısından da önemli olacaktır. Dünyanın en gelişmiş ülkelerinin son yıllarda üzerinde çalıştıkları sektörleri incelediğimizde bunun çok daha anlamlı olduğunu göreceksiniz. Umarım daha çok kişiye programlama öğretebiliriz.



Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.