Eğitim Teknolojisi
Trend

Uzaktan Eğitime Özel İnteraktif Dijital Tahta Uygulamaları

Öğretmenlerin Uzaktan Eğitimde En Büyük Yardımcıları İnteraktif Dijital Tahta Uygulamalarını İnceledik

Uzaktan Eğitim artık günümüzün standartlarından biri haline geldi. Öğretmenler bu duruma alışsa da dersleri uzaktan eğitim ile yaparken halen birçok eksikliklerle mücadele etmek zorunda kalıyorlar. Bunların başında ise öğrencilere göstermek istedikleri dijital içerikleri rahat bir şekilde gösterip, bu içeriklerin üzerinde değişiklikler yapabilme ve bilgisayarlarını çok daha aktif bir şekilde derslere entegre etme konusunda eksiklikler öğretmenleri biraz uğraştırıyor. Bu yazımızda interaktif tahta uygulamalarını sizlerle paylaşarak bir nebze de olsa uzaktan eğitim sürecini kolaylaştırma, teknolojiyi derse entegre etme hususunda sizlere yardımcı olmak istedik.

İlgili Makaleler

Pardus ETAB

İlk olarak sizlere Milli İşletim Sistemimiz olan Pardusun ETAB sürümünden bahsetmek istiyorum. Her ne kadar etkileşimli tahtalar için geliştirilse de bilgisayarlarınıza da kurabileceğiniz bu sürüm de bilgisayarınızı bir interaktif tahta olarak kullanabiliyorsunuz. Bilgisayarınıza ikinci bir işletim sistemi olarak kurduktan sonra rahatlıkla kullanmaya başlayabilirsiniz. Henüz EBA desteği konusunda sorunlar devam etse de denemekte fayda var. Ayrıntılı tanıtım videosunu izleyebilirsiniz.

Explain Everything

Online olarak kullanabileceğiniz bir başka interaktif tahta uygulaması ise explain everything. Bu uygulama online olarak her yerden erişmenize izin vermesi ile ön plana çıksa da ücretsiz versiyonu  3 tahta ya kadar izin verdiği için çok sınıfla farklı derslerde ders işleyenler için ücretsiz versiyon zor olabilir. Ancak ben hiçbir şey kaydetmiyorum diyorsanız zaten üye bile olmadan sistemi kullanabilirsiniz. Mobil cihazlarınız ile de eşleşme sağlayarak kullanabileceğiniz de unutmayalım. explaineverything.com sitesi üzerinden deneme yapabilirsiniz.

whiteboard.fi

Bir başka interaktif tahta uygulamamız ise whiteboard.fi web sitesi. Bu uygulamanın diğerlerine göre ön plana çıkan özelliği öğrenciler ile bir sınıf oluşturup onları da ekleyerek sınıfça interaktif tahta uygulamasını kullanabilirsiniz. Öğrencilerinizin cihazlarını da görme imkanınızın olduğu uygulama da mobil cihaz desteği de mevcut.

Ayrıntılı olarak bilgi vermediğimiz ancak aynı mantıkta çalışan online interaktif dijital tahta uygulamaları ile uzaktan eğitim derslerinizi daha kaliteli hale getirebilirsiniz. Aşağıdaki listedeki uygulamaları da deneyerek kendiniz için uygun olanı seçebilirsiniz.

  • awwapp.com
  • liveboard.online
  • ziteboard.com
  • miro.com
  • sketchboard.io
  • stormboard.com

Grafik Tablet

Bahsettiğimiz tahta uygulamalarında ziyade derslerde çok fazla çizim işlemli gerçekleştiren öğretmenlerimiz ise grafik tablet alarak uzaktan eğitim sürecinde ve daha sonrasında bile kullanılabilecek grafik tabletlerle derslerini daha verimli işleyebilirler. Özellikle matematik vb. derslerde işinizi çok kolaylaştıracağını düşünüyorum.

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.