Eğitim TeknolojisiÖzel Eğitim

Tahtayı Az Görenler İçin E-Bot Hims

Okullarımızda görme sorunları yaşayan birçok öğrencimiz mevcut. Bu öğrenciler tahtayı veya bir kitabı tam olarak göremedikleri için derslerinden de ister istemez geri kalıyorlar ve bu durum da onların hem akademik başarılarını hem de sosyal yaşantılarını etkiliyor. Bu soruna bir nebze çözüm olmak için geliştirilen E-Bot Hims aparatı bir çeşit doküman kamera ve bu kamera tahtayı öğrencinin önündeki tablet veya bilgisayar ekranın yansıtıyor, öğrenci uzakta da olsa tahtayı önündeki tablet üzerinden takip edebiliyor. Ayrıca E-Bot Hims ile ders kitapları olsun veya bir hikaye kitabı olsun öğrencimiz kitap sayfasını da büyük ekranlı bir bilgisayar ekranına veya televizyon ekranına yansıtarak daha büyük şekilde daha rahat görerek okuyabiliyor. E-Bot Hims cihazı biraz yüksek bir fiyattan satılsa da yaptığı döküman kameranın tersi bir işlev görerek uzaktaki cismi bizim ekranımıza yansıtmak, doküman kameralar ise bizim yanımızdaki küçük bir cismi büyüterek bir projeksiyon gibi yansıtmak. E-Bot Hims özellikle görme sıkıntısı yaşayan öğrenciler için okullarımızda olması gereken önemli bir eğitim teknolojisi cihazıdır.

İlgili Makaleler

e-bot-hims-egitimteknolojinet e-bot-hims-egitimteknolojinet2 e-bot-hims-egitimteknolojinet3




Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.