Dünyadan Eğitim

Yurtdışı Üniversite Fırsatları ile Parlak Bir Gelecek Düşle!

Günümüzde gelişen dünyanın yeniliklerine ayak uydurmak, farklı yörelerin kültürleriyle tanışmak ve kendini daha donanımlı bir birey haline getirmek isteyen pek çok insan artık eğitim hayatını daha gelişmiş ülkelerde devam ettirmeyi tercih ediyor. Ayrıca ulaşımın kolaylaşması ve iletişim araçlarının her geçen gün daha fazla yaygınlık kazanması da yine öğrencileri yurtdışı üniversite olanaklarından yararlanmaya yönlendiren etkenlerden birkaçı. Seçkin danışmanlık hizmetleri sayesinde dünya genelinde tanınan ICES eğitim şirketi, ihtiyaçlarınıza ve beklentilerinizi gözeterek en ideal yurt dışı eğitimini almanıza yardımcı oluyor.

Yurt dışı Üniversite Eğitimi Alabileceğiniz Ülkeler

Yurtdışında üniversite okumak isteyenlerin farklı ülke programlarından yararlanma şansı bulunuyor. Almanya, Polonya, İngiltere, Kanada ve Amerika yurt dışı eğitimde sıklıkla tercih edilen ülkelerin başında geliyor. Ancak Rusya, İsveç, Avustralya, Macaristan ve Hollanda gibi ülkelerde yine öğrenci kitlelerine avantajlı eğitim olanakları sunuyor. Kendi kariyer tercihlerinize ve hayallerinize yönelik istediğiniz ülkeyi belirleyerek siz de modern bir eğitim yaşantısı sürdürebilirsiniz.

Okullarda Genel Olarak Uygulanan Giriş Şartları

Yurt dışında üniversite eğitimi veren her ülkenin okullara giriş şartı kendi prosedürlerine göre belirleniyor ama genel manada istenecek belgeler şunlardır:

  • Adayın öz geçmişi
  • Lisans yerleşme sınavından alınan geçerli not
  • Lise diploması
  • Yüksek lisans için başvuru yapılan üniversitenin yeterlilik sınavında başarılı olmak
  • Ders başarısını gösteren güncel transkript
  • Pasaport fotokopisi
  • Yeni çekilmiş vesikalık fotoğraflar
  • Eğitim görmek için başvurulan üniversitenin dil sınavından kazanılan puan
  • Öğrencinin daha önce almaya hak kazandığı ödüller ve yarışma başarıları
  • Tam teşekküllü bir hastaneden alınan sağlık raporu
  • Kimlik fotokopisi
  • Çalışılan veya en son eğitim görülen kurumdan alacağınız referans mektubu

ICES ile Kariyer Basamaklarınızda Yükselin!

Öğrenci memnuniyetini her şeyden üstün tutan ICES danışmanlık şirketi, ihtiyaçlarınızı çok iyi bir şekilde analiz ederek en uygun uluslararası platformda eğitim almanızı sağlıyor. Gelişmiş ülkelerde sınav baskısının olmaması ve yabancı dilin daha etkin şekilde öğrenilebilmesi, yurt dışı üniversite eğitimine karşı olan algıyı her gün olumlu yönde etkiliyor. İstediğiniz bölüme girişte sınav dışında daha çok eğitim hayatınız boyunca gösterdiğiniz yetenekler, beceriler, notlar ve sosyal sorumluluk projeleri etkili oluyor. Üstelik hazırlık programlarından yararlanırken 4 yıllık eğitim alma zorunluluğunuz da ortadan kalkıyor. Yani 3 yıllık eğitim süresi sonucunda üniversiteden mezun olunabiliyor. Ayrıca mezun olan öğrenciler isteklerine bağlı olarak diploma, sertifika veya master programları aracılığıyla yükselme şansı da elde edebiliyor.

Kültürel anlamda kendini gelişmiş ve donanım kazanmış bireyler yetiştirmeyi amaç edinen ICES kariyer merkezinin yurt dışı üniversite imkanlarından yararlanabilir, daha başarılı ve parlak bir geleceğe adım atabilirsiniz.

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.