Doküman KameraEğitim TeknolojisiFatih Projesi

Doküman Kamera Kullanımı-Video

İlgili Makaleler

Fatih Projesi Kapsamında liselere dağıtılmış olan doküman kameraların ( Avervision F 50 )  kullanımı ile ilgili olarak çektiğimiz videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz. Bir video çekmemizin amacı ise ülkemizde kullanımının tam olarak yaygınlaşmamasından dolayı kullanımı hakkında öğretmenleri daha fazla bilgilendirebilmektir. Umarım video faydalı olur ve daha çok öğretmen derslerinde kullanır. Ayrıca etkileşimli tahtaya bağlayarak çektiğimiz videoyu da ekliyoruz. Ayrıca Avervision F 50 teknik özelliklerini de yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Doküman kameralar tüm 3 ve 2 boyutlu nesnelerin görüntülerini tahtaya yansıtma, depolanmış görüntüleri kullanma, dersi video olarak kaydetme gibi temel işlevleri pek çok ek özellik eşliğinde sunabiliyorlar.

Led aydınlatmalı 5 MP kamera sensörü ile 720p ve 1080p HD kalitesinde net görüntüler elde edebilirsiniz. Otomatik odaklama (oto fokus) kolaylığı sağlayan kameranın sunduğu saniyede 30 kare değeri akıcı video gösterileri için yeterli.

40 cm / 30 cm’lik bir alanı görüntüye sığdırabilir ve 8 kez optik, 1.25X AVERZOOM, 8 kez de dijital (toplamda 80x) büyütme.

Görüntünün bölümlenmesi ve Picture in Picture (ekran üzerinde küçük ekran) desteği.

Tek düğme ile flash bellek (64 GB) veya SD kartlara (32 GB) görüntü ve ses kaydı.

Her yöne dönebilen (flexible) kamera ayağı ile 3 boyutlu nesnelerin kolay görsel paylaşımı.

Görüntü üzerinde ters çevirme, aynalama, negatif, dondurma gibi efektler.

Keskin / Grafik / Hareketli / Mikroskop / Makro / Sonsuz görüntü modları:

Durağan ve hareketli görüntü kaydı.

Network üzerinden paylaşım imkanı.

360 derece uzaktan kontrol.

Dahili hafızasında 80 adet 5 Mega pixel resim depolama.

Windows ve MAC uyumlu  “Aver+” yazılım desteği.

Ayrıca, arada bir bilgisayar olmadan cihaza fare (veya AverPen kalem) takabilir ve görüntü üzerinde işaretlemelerde kullanabilirsiniz.

AverVision F50′nin yurt dışı fiyatı 700 USD civarında görünüyor.

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.