Stem

Career with Steam Projesi İle Kariyer Bilinci

Career with Steam Projesi İle Kariyer Bilinci

Bilim ve Sanat Merkezleri eğitim verdikleri öğrenciler itibariyle çok önemli bir görevi yerine getirmeye çalışmaktadırlar. Bu sebeple Bilim ve Sanat Merkezlerinde eğitim gören öğrencilerin ülkenin geleceğine yön verecek insanlar olma potansiyeli diğer okullara oranla çok yüksektir. Bu doğrultuda son zamanlarda eğitsel faaliyetlere yön veren STEAM ( Bilim – Teknoloji – Mühendislik – Sanat – ve Matematik ) etkinlikleri Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri için de çok önemli bir hale gelmiştir.

Avrupa 2020 Stratejisi kapsamında Akıllı Büyüme önceliği kapsamındaki 2. Maddede geçen Eğitim, mesleki eğitim ve hayat boyu öğrenme alanında “Hareket halindeki gençlik” (Youth on the move) girişimi ile öğrenci ve stajyer değişimi yoluyla yüksek öğrenim kurumlarının performansının ve uluslararası alandaki çekiciliğinin yanı sıra Avrupa’daki her düzeydeki eğitim ve meslek eğitiminin kalitesinin ve bu bağlamda, gençlerin istihdam olanaklarının artırılması amaçlanmaktadır. Bununla birlikte, genç işsizliği oranını azaltmaya yönelik olarak çıraklık, staj ve diğer iş deneyimleri yoluyla gençlerin iş piyasasına dahil edilmesi ve AB içinde hareketliliğin teşvik edilmesi yoluyla gençler için iş fırsatlarının artırılması öngörülmektedir. Maddesi bağlamında okullardaki faaliyetlerin öğrencileri geleceklerindeki mesleklere ( Steam Kariyer Mesleklerine ) yönlendirmesi çok önemlidir. Özellikle Endüstri 4.0 ve geleceğin mesleklerine gerekli iş gücünü sağlayabilmek amacıyla okullardaki Steam faaliyetleri çok önemlidir.  Bu amaçla tarafımda yazılan ve yürütülen Erasmus K101 projesi ile öğretmenlerimiz, Öğrencilerimiz ve Velilerimizi bilinçlendirmek amacıyla öğrtmenlerimiz Hollanda da Eğitim almış ve bu eğitimin sonucu olarakta öğretmenlerimiz, Öğrencilerimiz ve Velilerimize yönelik eğitimler vermeş ve vermeye devam edecekti. Ayrıca tüm öğretmenlerimiz, Öğrencilerimiz ve Velilerimiz için de online tanıtım broşürleri hazırlanıp paylaşılacaktır.

Proje Videomuz…

Proje Tanıtım Broşürümüz…

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.