Eğitim Teknolojisi

Doğa Koleji’nden Akıllı Okul

Vestel ve Doğa Koleji, Türkiye’de bir ilk olacak “Akıllı Okul” projesini hayata geçirmek amacıyla işbirliği başlattı. İş ortaklığı kapsamında Doğa Koleji’nin birçok yeni kampüsü Vestel akıllı tahtalarıyla donatılacak ve yeni kampüslerde Vestel teknoloji sınıfları kurulacak. Ayrıca Vestel ve Doğa Koleji Ar-Ge birimleri, eğitimde teknoloji kullanımının geliştirilmesi konusunda inovatif çözümler geliştirecek. Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Üyesi Özer Ekmekçiler “Teknolojinin eğitim alanını dönüştürdüğü, okulların son teknolojiye uygun bir konseptle yenilendiği bu akıllı okul projesine adım atmaktan büyük kıvanç duyuyoruz” diye konuştu. Doğa Koleji CEO’su Uğur Gazanker, “Bu işbirliği, Vestel ve Doğa Koleji Ar-Ge birimlerini bir araya getirerek eğitimde teknolojinin kullanımı konusunda yeni ufuklara yelken açıyor” dedi.

Anlaşmayla birlikte, Doğa Koleji’nin yeni eğitim-öğretim yılında hizmet vermeye başlayacak Bahçehir ve Halkalı kampüslerinde “Vestel teknoloji sınıfları” açılacak. Öğrencilerin teknoloji derslerini alacağı sınıfta Vestel all-in-one (tümleşik) PC’leri kullanılacak. Vestel’in ürettiği 65” LED akıllı tahtalar ve bu ürün için geliştirilen yazılım sayesinde üst düzey bir eğitim koordinasyonu sağlanacak. Vestel’in sunduğu dijital bilgilendirme ekranları sayesinde katlarda kullanılan mantar panolar kaldırılacak. Ayrıca sınıf girişlerinde kullanılacak Vestel dijital ekranlar sayesinde sınıf içi tüm bilgilere dokunmatik ekranlar üzerinden ulaşılabilecek. Ayrıca, bu yıl Vestel Smart TV’ler üzerinden yayın hayatına başlayacak olan Doğa Web TV’de Doğa Koleji’nde verilen dersler ve eğitimler evden de takip edilebilecek.

 

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. Bilsem Öğretmeni - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.