Eğitsel Oyun

Eğitimde Gamification Kullanımı

Gamification kelime anlamı olarak oyunlaştırma anlamına gelmektedir. Belkide Eğitim Müfredatımızda en az kullanılan şey olan oyun Eğitimde kullanıldığında öğrencilere çok ciddi katkılar sağlayabilir. Yeni nesil öğrenciler ( Dijital Öğrenciler ) kavramından daha önce bahsetmiştik bu öğrencileri okula bağlamanın daha farklı şekillerde öğretmenin yollarından birisi de Gamification ( oyunlaştırma olabilir )

Gamification Nedir?

Oyun oynamak ile ilişkili kavramların ve eylemlerin oyun bağlamı dışındaki aktiviteler dahilinde kullanılarak bu aktivitelerin daha efektif ve faydalı geçmesini amaçlayan bir felsefe ve yöntemler bütünü. Bu tanımı eğitim için tanımlarsak öğrencilerin derslerinde daha aktif ve efekti olabilmeleri için çeşitli oyun etkinliklerini derslere entegre etmek olarak tanımlayabiliriz. Bu sayede öğrencilerin derslere olan ilgisi ve ders başarısında belirgin artışlar yapılan araştırmalarda görülmüştür.

Gamification Nasıl Kullanılabilir?

Ödev ve proje kontrollerinde bonus puanlar, ay sonunda verilen rozetler ve yıllık puan tabloları.

Büyük öğrenciler için bu işlemlerin sosyal medya üzerinden yapılması.

Birçok örnek vermek mümkün ancak öğrencilerinizi ve çevrenizi en iyi siz biliyorsunuz bu sebeple oyunlaştırma ile ilgili çeşitli etkinlikler planlamanız mümkün. Bir örnek vermek gerekirse Rusya’da Metrodaki bir ekran önünde 30 squat hareketi yapana bedava metro bileti veriliyor. Daha gelişmiş bir sistemi incelemek isteyenler Foursquare uygulamasının rozet sistemini inceleyebilirler. Ayrıca şu  hiç unutulmamalıdır:

Daniel H. Pink diyor ki:

İş, birinin yapmaya mecbur olduğudur. Oyun ise birinin yapmaya mecbur olmadığıdır.

 

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. Bilsem Öğretmeni - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.