Eğitsel Oyun

Nobel Bilim Oyunları

Uluslararası alanda verilen en önemli ödüllerden biri olan Nobel Bilim Ödülleri birçok bilim insanının hayalini süsler. Birçok genç ise gelecekte bilim insanı olarak bu ödülü almanın hayalini kurar. Fakat bu hayali bizim ülkemizde kuranların sayısı maalesef biraz az. Nobel ödülleri sayfasında ise daha çok çocuk ve gencin bilimle ilgilenmesini sağlamak amacıyla çeşitli eğitsel oyunlar oluşturmuşlar.
Bilime giriş ve problem çözmeye yönelik oyunlar ingilizce ama temel seviyede ingilizce bilenler yada bir ingilizce bilen sayesinde rahatlıkla oynanabilir. Bu tip bilimsel oyunlar çocukların ve gençlerin geleceğine yön verebilir ve bu sebeple ülkemizde de bu tip oyunların gerek üniversiteler gerekse MEB  personeli olan bilişim uzmanlarında geliştirilmesi gerekmektedir. Böylece bireyleri hayata hazırlayan okullarda önce oyunla başlayan hayatlar sonunda gerçeğe dönüşür ve bizim de nobel ödüllü bir bilim insanımız olur ümidiyle… Oyunları oynamak ve incelemek için www.nobelprize.org adresini ziyaret edebilirsiniz.

nobel-oyunları-egitimteknolojinet2

nobel-oyunları-egitimteknolojinet

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. Bilsem Öğretmeni - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.