Eğitim Teknolojisi

Sınıfları Değiştirecek En Yeni 5 Teknoloji

Sınıflar dünya üzerinde her geçen gün değişiyor. Öğrenmeyi arttırmanın yeni yolları sürekli deneniyor. Gelecekte sınıfları şekillendirecek en önemli 5 teknolojiden bahsetmek istiyorum. Bunların içerisinde beni de en çok etkileyeni Eğitimde Arttırılmış Gerçeklik Uygulamaları. Kısaca bu teknolojilerden bahsedeceğiz ancak gelecekte Eğitimi ve Öğrenmeyi en çok etkileyecek uygulama Arttırılmış Gerçeklik Uygulamaları olacak.

1- eTexts

Kısaca açıklamak gerekirse öğrencilerin ders kitaplarının yanında tabletler aracılığıyla bir çok online/offline materyale ulaşabilmesini konu alıyor örneği soru çözmek isteyen öğrenci binlerce sorusunu tabletinde taşıyıp üzerinde çözümler yapabilir ve bunu saklayabilir. Okumak istediği kitabı pdf olarak bir arkadaşından alıp kendi tabletine yükleyip okumaya başlayabilir.

2-Sanal Kütüphaneler

Online/offline materyallerin artması birçok kitabın bilgisayar ortamına aktarılması çeşitli kütüphaneleri ve müzeleri de harekete geçirmiş durumda. Kütüphaneler içeriklerini sanal ortamlara aktarmayı bitirdiler bile, artık birçok değerli esere ulaşmakta sıkıntı çekenler kütüphanelerin sanal kısımlarına üyeliklerini sağlayarak değerli eserlerin basılı olmayan versiyonlarına ulaşarak faydalanabiliyorlar. Dünyanın çok farklı yerlerinde müzelere gidemesekte sınıfımızdaki veya evimizdeki bilgisayardan sanal ortamda bu müzeleri gezebiliyoruz.

3-Online okul portallar ( eba.gov.tr)

Birçok ülkede okullar öğretmenlerinin ve öğrecilerinin kullanabileceği eğitsel içeriklerin bir arada bulunduğu eğitim portalları oluşturuyorlar. Bizim ülkemizde ise Milli Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturulan eba.gov.tr eğitim portalıyla öğretmenler ve öğrenciler için e-içerik sağlamaya çalışıyor ( daha ayrıntılı tanıtım için tıklayınız.)

4-Web kameralar ve konferanslar ( uzaktan eğitim)

Uzaktan eğitim, eğitim sistemimizin artık bir parçası olmaya başladı. Nasıl kullanabiliriz veya her zaman kullanmalı mıyız sorularına kısaca cevap vermek gerekirse; çok kısa sürede bir çok kişiye aynı anda ulaşmak gibi bir isteğimiz var ise mutlaka kullanmalıyız. Aynı zamanda Dünyaca ünlü bir eğitimci ile soru cevap yapılacaksa ücra köşedeki bir öğretmenin de soru sormaya hakkı olması gerekli o sebeple çok faydalı kullanılabilir. Fakat daha uzun vadeli eğitimlerde her zaman yüz yüze eğitim en faydalısıdır diye düşünüyorum, bireyin yüzüne bakarak bir şeyler anlatmanın etkisi her zaman daha faydalıdır.

 

5-Arttırılmış gerçeklik ve Mobil Uygulamalar

Arttırılmış gerçeklik nedir dersek öncelikle ; gerçek dünyanın kamera ile görüntüsünün alınması sırasında, gerçek dünya üzerinde önceden belirlenmiş olan hedef noktalara, bilgisayarda yaratılmış olan materyallerin belli noktalarından bağlanması ve oluşan sonucun programlar vasıtasıyla yorumlanarak çıktı görüntünün eş zamanlı olarak alınmasıdır. Gerçek hayatta deneyimleyemediğimiz birçok şeyi Arttırılmış gerçeklik uygulamaları ile deneyimleyebiliriz. bu sebeple eğitimde gelecekte bir çok noktada kullanım alanlarını arttığını görebileceğiz. Mobil uygulamalar ise şimdiden yaygınlaşmaya başladı. İngilizce öğrenmek isteyen bir öğrenci akıllı telefonuna kurduğu uygulamalar ile bu isteğine yardımcı olabilecek bir çok materyal bulabilir.

 

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. Bilsem Öğretmeni - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.