Eğitim

MEB’den İnovasyon Atölyeleri Projesi

Milli Eğitim Bakanlığında birçok şey sorunlu şekilde devam etse de bazen güzel şeylerde olmuyor değil. Milli Eğitim Bakanlığı ve Ekonomi Bakanlığı arasında ortaklaşa hazırlanan İnovasyon Atölyeleri Projesi ile bir çok alanda yaratıcı fikirler ortaya çıkartılacağına inanıyoruz yeter ki gerektiği gibi işletilsin ve kullanılsın. Bakanlık tarafından yapılan açıklama aşağıdadır.

 

Bakan Avcı, törende yaptığı konuşmada, 10 yıldır inovasyon sözcüğü için Türkçe bir karşılığın bulunamadığını, atölyede bir araya gelecek çocukların bunu bulmasını umduğunu söyledi.

 

Yaratıcı zekaya sahip, araştırmacı çocukları bir araya getiren çalışmaların aynı zamanda bir takım eğitimi anlamına geleceğini ve işin bu tarafını önemsediklerinin altını çizen Bakan Avcı, bunun, Milli Eğitim Bakanlığının diğer kurumlarında da takım çalışmasının nasıl olması gerektiği konusunda kendilerine ışık tutacağını belirtti.

 

İnovasyon denince teknoloji alanındaki yeniliklerin, buluşların hedeflendiğinin düşünüldüğünü kaydeden Bakan Avcı, “Oysa bunun bir iklim meselesi olduğunu ve o iklimi besleyen kültürel damarlar, sanatsal damarlar olmazsa inovasyonun çok kurak bir alanda sıkışıp kalacağını biliyoruz. Nitekim bugün Batı uygarlığının ulaştığı teknolojik seviyenin arkasında yatan nedenlere baktığımızda Rönesans’ı görüyoruz, yani sanatı, şiiri, edebiyatı, beşeri bilimleri görüyoruz. Dolayısıyla bunlar olmadan teknolojide sıçramalar yapabileceğimizi düşünmek bana çok doğru gibi görünmüyor” diye konuştu.

Bakan Avcı, çocuklara inovasyonun sadece teknolojiyle ilgili mesele olmadığının anlatılması gerektiğini ifade ederek, bunun altının sanat, edebiyat, kültür ve şiirle beslenmesi ve ufkunun genişletilmesi gerektiğini kaydetti.

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. Bilsem Öğretmeni - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.