Dünyadan Eğitim

İstasyonu Çocuklar Olan Tren Okul

Hindistan Dünyanın en fakir ülkelerinden biridir malumunuz. Ülkenin fakir bir ülke olmasının yanı sıra ayrıca dünyanın ikinci kalabalık ülkesi olması da ülkedeki şartları biraz zorlaştırıyor. Ülkenin birçok bölgesinde eğitim alma imkanı olmayan çocukların varlığını gören bir öğretmen İnderjit Khurana çocukların eğitim almak için okula gelemediğini görünce okulun çocuklara gitmesi gerekliliğine karar vermiş ve ülkenin her yanına dağılmış tren yollarını da hesaba katarak tren istasyonu okulunu kurmuş. Çeşitli duraklarda durarak öğrencilere eğitim vermeye çalışan İnderjit Khurana ayrıca sivil toplum kuruluşlarından da destek görünce 1985 yılında başlamış olduğu bu okul projesini bugün hala sürdürmektedir. Eğitim için şartlar ne kadar da zor olsa her zaman yapılabilecek bir şeylerin olduğunun göstergesi olan bu uygulama için İnderjit Khurana’yı tebrik ediyoruz. Ayrıca dünyanın en önemli üniversitelerinde ve yine en önemli teknoloji firmalarında Hindistan kökenli insanların çalışmasıyla;  Hint kökenli eğitim filmlerinin çok olması, Hindistan’da eğitime çok önem verilmesi arasında çok önemli bir ilişki olduğunu görebiliyoruz.


Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. Bilsem Öğretmeni - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.