Eğitim Teknolojisi

Eğitimde Telepresence Robotların Kullanımı

Eğitimde Telebulunuş

Telebulunuş Telebulunma Vikipedia’ya göre, telerobotik’ler aracılığıyla kişinin gerçek konumunun dışında bir yerde varmış gibi hissetmesine, orada olduğu izlenimini vermesine veya bir etki yaratmasına izin veren teknolojidir. Telebulunma, kullanıcıların duyularının o başka yerde olma hissini verecek şekilde uyarılmasını gerektirir. Bu teknolojinin Eğitimde kullanılmasında ise son yıllarda büyük artışlar gözlendi. Özellikle Texas Amerika’da bir çok bölge de kullanılan Telepresence Robotlar öğrenciler tarafından yeri geldi bir arkadaş yer geldi bir öğretmen olarak kullanıldı. Telepresence Robotlar eğitim dışında sağlık ve bazı hizmet sektörlerinde de kullanılmaktadır. Pandemi süreci ile birlikte evlerinden yalnız olmaz zorunda olan öğrenciler için bir öğretici bir arkadaş niteliğinde olan Telepresence Robotlar şu günlerde ise okullarda kullanılmaktadır.

Telepresence Robotlar Eğitimde küçük grup çalışmalarında, bireysel etkinliklerde ve genel sınıf çalışmalarında kullanılabilmektedir. Üzerinde bulunan sensörler aracılığıyla parmak kaldırma gibi uyarıları algılayabilen robotların çalışması için internet bağlantısı gerekmektedir. Düzgün bir bağlantı olmayan alanlarda sorun çıkarabilen Telepresence Robotlar için menzil genişletici kullanmakta fayda var. Özel eğitim uygulamaları içinde kullanılan robotlara çeşitli kıyafetler de giydirerek farklı durumlar için uyarlanabilir bir özellik kazandırılabilir.

Ülkemiz için düşündüğümüzde ise şu an özel eğitim uygulamaları alanında kullanılmasının daha uygun olduğu söylenebilir. Fiyatları 5000 Dolar civarı olan bu ürünleri almak isteyenler sektör temsilcilerinin yurt dışı bağlantıları kurmaları çok daha faydalı olacaktır.

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.