BilgisayarKodlama

EBA’dan Kodlama Etkinlikleri

Ülkemizin en önemli Eğitim Portalı Olan EBA ( Eğitim Bilişim Ağı ) içeriklerine bir yenisini daha ekledi. Özellikle son zamanlarda geleceğimiz için çok önemli bir konu olan kodlama konusunda eklenen içeriklerle EBA biraz daha zenginleşti. Bilişim okur yazarlığının olmazsa olmazlarından biri olan kodlama platformlarını içine entegre etmeye başlayan EBA’nın kodlama sayfasını incelediğimizde henüz işin başlangıcında diyebiliriz. Şu an için 3 adet platform entegre edilmiş durumda Scratch, Blockly Games ve Alice. Aslında bu bölüme dünya üzerinde kullanılan ne kadar kodlama uygulaması var ise eklenerek zengin bir kodlama kütüphanesi oluşturulması çok daha mantıklı olacaktır. Böylece isteyen bireyler girip hangi tür kodlama uygulamasını kullanmak istiyor ise kullanabilirler. Umarız zamanla diğer kodlama uygulamaları da sisteme entegre edilir toparlanır ve kullanıma açık hale getirilir.

İlgili Makaleler

 

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.