Eğitim TeknolojisiEtkileşimli Tahta

Etkileşimli Tahtalara El Yazısı Fontu Ekleme

Bildiğiniz üzere Fatih Projesi kapsamında birçok okulumuza etkileşimli tahtalar kurulmaya devam ediyor. Kurulum sırası şu an itibariyle ortaokullarda ancak bazı ortaokullar ilkokullarla aynı sınıfları paylaştıkları için örnek vermek gerekirse sabha ortaokullar öğleden sonrada ilkokullar etkileşimli tahtanın olduğu sınıfı kullanabiliyorlar. Öğretmenlerimizden gelen sorulardan biri olan etkileşimli tahtalarda el yazısı fontlarını nasıl kullanabilirizi cevaplamaya çalışacağız.

Etkileşimli Tahtalara El Yazısı Fontu Ekleme

Etkileşimli tahtaların yazılımı olan antropi teach tek tip bir yazı fontu destekliyor ve içerisine de farklı yazı tipi fontlarını maalesef ekletmiyor, El yazısını çizerek yazabilirsiniz ancak yeni öğrenen bir çocuk için en doğrusunu gösterebilmek ve ayrıca çocuklara daha önceden hazırlanmış bir yazıyı göstermek istenildiğinde el yazısı fontu ihtiyacı duyuluyor. Bu sorunu şu şekilde çözebilirsiniz. Tahtalarda bulunan ofis programı libre ofis içerisnine yazı fontunu ekleyerek sorunu çözmüş olacağız. Öncelikle:

1-internetten hand writing mutlu el yazısı fontunu indiriyoruz.

2-Libre office programından writer olanını yani word açıyoruz.

3-Dosya -> Özellikler’den -> Yazi tipi -> Yazı tiplerini belgeye göm tikini işaretliyoruz.

yazı-tipi-ekleme-etkileşimli -tahta-egitimteknolojinet

4- İndirdiğimiz el yazısı fontunu açarak kur diyoruz. ( admin şifresi istiyor okul yetkilisinden yardım isteyebilirsiniz.)

yazı-tipi-ekleme-etkileşimli -tahta-egitimteknolojinet2

5- Libre offisi yeniden başlatarak kullanmaya başlıyoruz.

Böylelikle el yazısı fontunda olan belgeleriniz okulda öğrencileirnizle etkileşimli tahta üzerinden paylaşabilirsiniz. Herkese iyi çalışmalar.

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.