Eğitim

Youtube ve Uzay Projesi

Youtube ve Lenovo tarafından başlatılan proje ile Dünyamızdaki bütün öğrencilerin uzayda yapılabilir bilimsel bir deney geliştirmeleri için çağrıda bulundu!

Kimler katılabilir!

  • Tek başına ya da 14 ile 18 yaş arası en fazla üç kişilik öğrenci grupları halinde, 7 Aralık 2011 kadar deneylerini en fazla 2 dakikalık bir video ve açıklaması ile gönderilebilir: Bu Video bir tahta ya da sınıfta bir model üzerinde yapılmış basit bir Video olabilir :
  • Burada önemli olan, öğrencilerin Deneysel ve Bilimsel sorularına yanıt aramaları.
  • hipotez: eğitimli bir tahmin, ve bu bilimsel soru nasıl cevaplandırılabilir. Tabii ki burada yalnızca eğitimli tahminler yapabilirsiniz.
  • Katılımcılar, yalnız 2 bilimsel disiplininden (yaşam bilimleri, ya da fizik. ) birini seçerek üç deneye kadar sunabilir

Seçilen 60 finalist 3 Ocak 2012 kadar belli olacak. Deneyler bilim adamları, astronotlar ve Eğitim uzmanlarından oluşan bir jüri tarafından değerlendirilecek ve aralarında dünyaca ünlü Profesör Stephen Hawking’in de yer aldığı heyette William Gerstenmaier, ‘Associate Administrator for Human Exploration’ ve ‘ Operation NASA’, eski Astronot Leland Melvin, ESA-Kadın Astronot Samantha Cristoforetti, JAXA-Astronot Akihiko Hoshide ve Cirque du Soleil’in kurucusu Guy Laliberté bulunuyor.
Bu tarihden itibaren asıl oylamalar başlayarak, öğrencilerin bu kanal üzerinden sunduğu projelerden en iyileri seçilecek. Mart 2012 tarihinde, geriye kalan 6 bölgesel finalist ABD’de buluşarak yerçekimsiz uçuş (ZERO-G Flight) hakkına sahip olacak. Sonuçta 2 ödül dalının sahipleri açıklanacak,. Seçilecek olan bu en iyi deney projeleri ise Orbite götürülerek ,Uzay İstasyonu’nda gerçekleştirilirken, ayrıcada YouTube Space Lab’da canlı olarak izlenebilecek.Kazananlar,buna ek olarak, ya Japonya Tanegashima adasında kendi deneylerinin roket ile İstasyon’a fırlatılışını canlı izleme fırsatı veyahut Rusya Star City’de ( Yuri Gagarin’in eğitim gödüğü ) gerçek bir Kozmonot eğitiminden yararlanma fırsatını bulacak.

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.