Eğitim Teknolojisi

Dünyada Öğretmenlerin Kullandığı 10 WEB Hizmeti

Teknoloji ve internet ile iç içe geçen Eğitim birçok teknolojik materyal ve internet hizmetinden faydalanıyor. Dünya üzerinde eğitimde bedava olarak kullanılabilen 10 internet hizmetini sizlere kısaca tanıtmak istiyoruz.

İlgili Makaleler

1- Blogger bir google hizmeti olan blogger öğretmen ve öğrencilerin birbiriyle iletişim kurmalarına, paylaşmalarına olanak sağlayan bir blog hizmeti daha önce söylediğimiz gibi ülkemizde çok rağbet görmese de birçok ülkede bloglar çok rağbet görmekte ve paylaşım amaçlı kullanılmaktadır.

2- İkinci hizmetimiz de bir blog sitesi wikispace

3- Google Drive, online olarak ofis programlarını kullanabileceğiniz bir ortam. Hatırlayacağınız üzere eski Google Dokümanlar.

4- 4teachers Öğretmenlerin derslerde kullanacağı çeşitli materyaller, araçlar ve planlara ulaşma imkanı var.

5- Dropbox Online dosya depolama hizmeti veren bir internet sitesi. 2 Gb ‘a kadar ücretsiz depolama hizmeti sunan Dropbox ile birçok yerden dosyalarını senkronlayabilirsiniz.

6- Evernote Benimde çok kullandığım uygulamalardan biri olan Evernote çeşitli sitelerde gezerken adresleri kaydetmeyi, notlar almayı, siteleri işaretlemeyi istiyorsanız. Mutlaka denemelisiniz.

7- Eğitsel amaçlı kullanmak için sunumlar videolar oluşturmak istiyorsanız. Animoto web sitesini deneyebilirsiniz. Videolarınızı, seslerinizi ve görüntülerinizi işlemek için kolay bir yöntem.

8- Ders etkinliklerinde kullanmak üzere konuşan avatarlar kullanmak isterseniz Voki sitesini kullanabilirsiniz.

9- İstediğiniz herhangi bir konuda arama yaptıktan sonra o konu ile ilgili resimleri bir güneş sistemi halinde karşınıza getiren harika bir uygulama.

10- Yukarıda anlattığımız Voki uygulamasına benzer bir uygulama sitesi. Burada da çeşitli animasyonlar oluşturma imkanınız var.

 

 

 

 

 

 

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.