BilgisayarEğitim

Google Dijital Atölye

Son yıllarda artan bir trend olan web sitelerinin optimizasyonu özellikle web siteleri üzerinden ticaret yapan bireyler veya firmalar için çok önemlidir. Sadece ticaret değil online ortamdaki görünürlülük ve bilinirliği de arttırmak için web sitelerinin optimizasyonu için çok önemlidir. Arama motorlarının optimizasyonu ( SEM ) ve web sitelerinin optimizasyonu ( SEO ) başlı başına son yıllarda bir iş kolu olmuştur. Bu iş kolunda dünya genelinde bir çok insan çalışmakta ancak ülkemizde ise bu alanda çalışan sayısı beliri bir seviyenin altından kalmaktadır. Ayrıca bu alanda çalışan bireylerde genellikle okullu değil alaylı diye tabir edebileceğimiz işi kendi kendine öğrenen bireylerdir. Ticaret meslek liseleri ve diğer meslek liselerinde bu alanla ilgili herhangi bir bölüm bulunmamaktadır. İşte SEM ve SEO alanlarındaki iş gücü ihtiyacını gidermek amacıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ( TOBB ), Türkiye İş Kurumu ( İŞKUR ), T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Google ortaklığında Google Dijital Atölye eğitim platformu kurulmuştur. 23 dersten oluşan platformda Web Sitesi kurmadan Dijital Pazarlamaya kadar bir çok alanda online kurs erişime açılmıştır. Kurslar tamamladığında final sınavına girerek Google Sertifikanızı da alabilirsiniz.

Ülkemizdeki bu alandaki büyük bir eksikliği tamamlayan bu atölye sonuçta bir başlangıç bu alanda çalışmak isteyenler kendileri farklı platformlar üzerinden geliştirmeye devam etmeliler. Bizzat tarafımdan da bitirilen dijital atölye eğitimi gerçekten bu alana ilgi duyanlar için çok faydalı. Özellikle Ticaret Meslek liseleri başta olmak üzere Bilişim bölümleri olan meslek liselerinde de bu online kurs ve içerikleri mutlaka ders olarak okutulmalı ve öğretilmelidir çünkü meslek öğreten kurumların günümüzde ve yakın gelecekte çok ihtiyaç duyulacak bu alanları boş bırakması düşüncesi ülkemiz geleceği açısından çok dezavantajlı bir durum oluşturur.


Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.