Eğitim Teknolojisi

10 Dijital Biçimlendirici Değerlendirme Aracı

Değerlendirme Araçları

Öğretmenler öğrencilerini iyi tanıdıklarında, daha iyi öğrenmeye yol açan güçlü bağlantılar kurabilirler. Öğrencilerin ilgi alanlarını, güçlü yönlerini ve zayıf yönlerini bilmek, öğretmenlerin öğrencileri için öğrenme deneyimlerini uyarlamasına yardımcı olur.

Yazımızın başında ki alıntıda belirtildiği üzere değerlendirme öğrencileri tanılayıp ders aktivitelerini ona göre biçimlendirmek için çok önemlidir. Eğitimcilerin üzerinde çok durmadığı değerlendirme, Eğitsel süreçlerin en önemli bölümüdür aslında.

Eğitimin geleceği ise artık bir vazgeçilmez olan Hibrit sistemde olacaktır. Bu sebeple öğretmenler sadece dönemde iki yazılı bir sözlü yaparak değerlendirme süreçlerini yapmak yerine çok daha etkili bir şekilde ve aynı zamanda dijital ortamda da yapabilmeliler.

Farklı amaçlarla kullandığımız bir çok web sitesi ve mobil uygulamalar aslında değerlendirme aracı olarak da kullanılabilmektedir. Örneğin Google formlar uygulamasını sadece anket yapmak amacı ile değil bir değerlendirme aracı olarakta çok güzel kullanabiliriz. Sizlerle paylaşacağımız uygulamaları belki biliyorsunuz ancak hiç değerlendirme amacı ile kullanmamış olabilirsiniz. Şu andan itibaren bir de bu açıdan bakarak değerlendirme etkinliklerinizi yeniden yapılandırın ve öğrencilerinizi değerlendirmenin sadece bilgileriniz ölçmek değil ayrıca onların ilgi alanlarını, güçlü yönlerini ve zayıf yönlerini bilmek olduğunu unutmayın.

  1. Google Formlar :  Köprüler, resimler ve videolar içeren formlar oluşturun . Bunları anket ve sınavlar için kullanın.
  2. Plickers : Plickers, öğretmenlerin öğrenci cihazlarına ihtiyaç duymadan gerçek zamanlı biçimlendirici değerlendirme verilerinin toplamasına olanak tanıyan basit bir uygulamadır.
  3. Padlet : Metin, resim, video ve dosyaları toplamak ve paylaşmak için ücretsiz bir web sitesi. Online paylaşım duvarı diyebilirsiniz. 
  4. Kahoot : Bu, öğretmenlerin çoktan seçmeli veya sıralı sorular sormasına izin veren popüler bir ücretsiz sınıf sınav oyunudur. Çocukların çok sevdiğini söyleyebilirim.
  5. Quizlet : Öğrencilerin bilgi  kartları, oyunlar ve daha fazlasıyla çalışarak öğrenmelerini ve gelişmelerini sağlar. Kendi kartlarınızı da oluşturup kullanabiliyorsunuz ve sizin kartlarınızı da başka kişiler kullanabiliyor.
  6. Quizizz : Başka bir harika oyun ve sınav yapma uygulaması.
  7. Classkick : Bir PDF yükleyin ve dinamik ders içeriği oluşturmak için metin, çizim, fotoğraf, köprü ve ses kayıtları ekleyin.
  8. Triventy : Grup anketleri ve test oyunları yapmak için bir araçtır. Öğretmen kendi sorularını kullanabilir veya önceden hazırlanmış soruları kullanabilir.
  9. Socrative.comğrencileri hazırlanmış etkinliklerle veya anında sorularla değerlendirmenize olanak tanıyan ücretsiz bir web tabanlı hizmet.
  10. Nearpod : Nearpod , daha sonra kendi sorularınızı ekleyebileceğiniz bir slayt gösterisi oluşturmanıza veya yüklemenize izin vermek için herhangi bir cihazın tarayıcısında çalışır.

 

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.