Eğitim

İlkokul Ders Kitaplarının Oyuncakları Olmalı

6-10 yaş arası çocuklardan bahsediyoruz ilkokul deyince ama sınıfta ders vermeye başladığında eğitimcilerin birçoğu onların birer çocuk olduğunu bir anda unutuveriyorlar. Birçok kez deneyimleme fırsatım olan bir durumdan bahsetmek istiyorum. Herhangi bir konuda ilkokul çocuklarına hadi ders çalışalım veya ödev yapalım dediğimde mutlaka suratları asılır ve yapmak için çokta istek duymazlar. Bu kelimeleri değiştirip hadi şu şekilde kuralları olan bir oyun var veya değişik bir soru sormuşlar acaba çözebilecek misin dediğimde ise çocukların yüzleri bir merak duygusuyla kaplanıyor ve bakış açıları değişiyor.

ders-kitabı-oyuncakları-egitimteknolojinet

Bu fikirlerden yola çıkarak ilkokul çocuklarının kitaplarına belli konuların daha eğlenceli hale getirilmesi ve öğrenmenin pekiştirilmesi amacıyla oyuncaklar eklenebilir diye düşünüyorum. Örnek vermek gerekirse zeka küplerinin küçük boyları olan 2×2 boyutundaki küpler matematik derslerine entegre edilebilir. Yine tangramlar da matematik derslerine entegre edilerek öğretmenler tarafından çözülmesi öğretilebilir. Bu oyuncaklar ders kitaplarıyla birlikte öğrencilere ücretsiz olarak dağıtılabilir. Yaş grubu değiştikçe ilkokulda yine lego setlerinin dağıtımı yapılabilir. Ortaokul ve lise seviyelerinde ise öğrencilere robotik lego setleri dağıtılabilir. Umarız bu tip dersleri destekleyici oyuncakların dağıtımı bir an önce başlar ve derslere entegre edilir.

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.