Eğitim TeknolojisiRobotStem

Little Bits ve Maker Hareketi

Farklı yazılarımızda maker hareketi ve little bits ürünlerinden ayrı ayrı bahsetmiştik. Özelikle bireyler için teorik bilgiden uzak yaparak yaşayarak öğrenme olgusunun ön plana çıktığı günümüzde little bits ve benzeri setler önemini arttırmaktadır. Ülkemiz için çok yaygınlaştığını söylemek için henüz çok erken olsa da yavaş yavaş öncelikle özel okullar olmak üzere maker hareketi yaygınlaşmakta. Bireylerin bir şeyleri kendilerinin yapabildiklerini görebilmeleri özellikle öz güven eksikliği yaşayanlar için çok önemli. Kendilerine olan özgüvenleri yerine gelmeye başladığında bu sefer yaptıkları ürünlerde çok daha yaratıcı ve özel oluyorlar. Little bits ve benzeri setlerde de çocuklar elektronik ve maker hareketine bir giriş yapıyorlar ve bir çok temel bilgiyi öğrenme imkanına sahip. Yaptıkları araç gereçleri little bits uygulaması sayesinde programlama ve hareket ettirme olanağına da sahip olabilen çocuklar bu sayede çok sevdikleri mobil araçları faydalı bir iş için de kullanmış oluyorlar.

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. Bilsem Öğretmeni - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.