Eğitim

EBA Ders Nedir?

Yaygınlaşan etkileşimli tahtalar ile birlikte öğrencilerin ve öğretmenlerin de internete ve bilgisayara ulaşma istatistikleri yükseldikçe. Eğitim teknolojisi araçlarının eğitimde kullanılma oranı da artmaktadır. Google firması tarafından ücretsiz olarak eğitim için kullanıma sunulan Google Classroom sınıf yönetim yazılımı hakkında daha önce yazılar yazmıştık şimdi ise çok daha aktif hale getirilen Milli Eğitim Bakanlığının hazırlamış olduğu ve EBA içerisine entegre ettiği EBA Ders sınıf yönetim yazılımı hakkında yazalım istedik.

EBA Ders Milli EĞitim Bakanlığında çalışan öğretmenlerin EBA üzerinden rahatlıkla erişebileceği, öğrencilerini yani sınıflarını görebileceği, gördüğü sınıf öğrencilerine online olarak ders verebileceği, ödevlendirme yapabileceği ve içerik üretebileceği bir sınıf yönetim yazılımıdır. Günümüzde internet sayesinden hemen herkese anında ulaşım sağlanabilmesi ile öğretmenlerin öğrencileri ile her zaman iletişimde kalmasını da sağlıyor. Okul dışı saatlerde bile olsa öğrenciler online olarak öğretmenleri ile iletişim kurup, çalışmak istedikleri konuları online olarak çalışabiliyorlar ve öğretmenleri de öğrencilere gerekli geri dönütleri verebiliyor.

EBA Ders modülüne girişi öğretmenler Mebbis kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yapabilirler. Öğrenciler ise EBA Dersteki konuları incelemek çalışmak istediklerinde ise okul tarafından verilen EBA giriş şifreleri ile giriş yaparak EBA Ders te öğretmenlerinin tanımladıkları görevleri görebilirler. Ayrıca öğrencilerin EBA Derste görünmesi için ise e-okul EBA entegrasyonu okul Bilişim Teknolojileri Formatör öğretmeni tarafından yapılması ile gerçekleşir.

Öğrenciler çalışma alanları ve sınav ve alıştırma bölümlerine erişim sağlayıp çalışabilirler. Öğretmenler ile ise öğrencilerin erişim sağladığı bölümler dışında kendilerine sınıf bazında hazırlanan diğer bölümlere de erişim sağlayabilirler. Tüm bu etkinliklerin yanında öğretmenler isterlerse kendi etkinliklerini de hazırlamak içinde vitamin fabrika yazılımını ücretsiz olarak bilgisayarlarına indirip ardından içeriklerini hazırlayabilirler. Şu an itibariyle sınıf taki her öğrencinin internet erişimi olmayan bölgelerde kullanımınsa sıkıntılar olma ihtimali yüksek olabilir ancak internet ve bilgisayar erişimi olan bölgelerde öğretmlerimizin yeni eğitim öğretim yılı içerisinde EBA Ders yazılımını en azından bir sınıfta deneyimlemesi kendisi için önemli bir tecrübe olacaktır. 


Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. Bilsem Öğretmeni - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.