İnternet

Yeni Nesil Google Maps

Google’ın ünlü harita hizmeti Google Maps’in ‘Labs’ bölümünde bulunan ek özellikleri kullanarak birçok ek işleve ulaşmak mümkün. Bu deneysel özellikler, Maps’i kullanmayı daha kolay bir hale getirmekle kalmıyor, canımızı sıkan bazı sorunları da gideriyor. Bu yazımızda 5 faydalı Google Maps Labs işlevini sizlere tanıtacağız. Labs işlevlerine ulaşmak için bu bağlantıya tıklamanız yeterli. Short URL: Google Maps’in URL’leri oldukça uzunlar, çünkü içerisinde bir adres barındırıyorlar. Çözüm ise Google’ın URL kısaltma hizmetini kullanmaktan geçiyor. Bu lab’ı etkinleştirdiğinizde, ‘Link’ düğmesine basarak oluşturduğunuz bağlantılar artık çok daha kabul edilebilir bir boyutta size sunuluyor. Drag ‘n’ Zoom: Bir konuma ne kadar yaklaşmak istediğinizi keşfetmek kolay, ancak bunu yapmak o kadar da kolay değil. Drag ‘n’ Zoom özelliğini etkinleştirdiğinizde ise yakınlaşma çubuğunun altındaki büyüteç simgesine tıklayıp, ardından bir kutucuk çizerek istediğiniz alana tam istediğiniz bir şekilde yaklaşmanız mümkün.
Smart Zoom: Uydu modunda yakınlaştığınızda zaman zaman hiçbir şey gösterilmeyebiliyor. Bu sorunun üstesinden gelmek için Smart Zoom’u etkinleştirebilirsiniz. Uydu resimleri bulunmayan bir alana yaklaştığınızda, otomatik olarak gösterilecek bir görüntü mevcut olan alana doğru uzaklaştırılacaksınız.

What’s Around Here?: Bu lab’i etkinleştirdiğinizde tek yapmanız gereken arama düğmesinin yanında gösterilecek ‘What’s Around Here?’ (Etrafımda ne var) düğmesine basmak. Artık etrafınızda bulunan yerleri kırmızı noktalar halinde görebilirsiniz.

Distance Measurement Tool (Mesafe ölçüm aracı): Google Maps’da yol tarifleri aldığınızda mesafe görüntüleniyor. Ancak mesafeyi hızlıca ölçmek istiyorsanız bu lab’ı etkinleştirin. Artık sağ alt köşedeki cetvel simgesine tıklayıp iki farklı noktaya tıklayarak aralarındaki mesafeyi görebilirsiniz.kynk:milliyet

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.