Dekorasyon

Temalı Sınıflar

Daha önceki yazılarımızda da sınıflarımızın tasarımlar açısından biraz geride kaldığını belirtmiştik. Genelde farklı bir üniteye geçildiğinde sınıftaki panoların düzenlenmesinden ibaret olan sınıf tasarım şeklimizi değiştirip sınıfları yaşam alanlarına çevirdiğimiz temalı sınıflar oluşturmalıyız.

İlgili Makaleler

Öğretmenler sınıflarını kendilerinin ve öğrencilerinin rahat edeceği şekilde tasarlamıyorlar. Yapan öğretmenlerimiz de mutlaka var ancak halen birçoğu okula ilk geldiğinde sınıf nasılsa aynı şekilde kullanıyorlar. Panolara birkaç resim, yazı, şiir yazılarak sınıf tasarımlarını bitiyorlar. Ancak bence sınıfın tasarlanması, düzenlenmesi çok önemlidir. Öğrenci sınıfa girdiğinde kendini rahat hissedeceği, evindeymiş duygusunu yaşayabileceği bir ortam olmalı ki bu çocuk gerçekten öğrenebilsin.  Aşağıda sınıf tasarım örneklerinden bazılarını sizlere sunuyoruz. Umarız yeni eğitim-öğretim yılında çok daha kullanışlı ve rahat sınıfların çoğalması dileğiyle…

Her yılı bir tasarım belirleyip onu sınıfına uygulayarak tüm yıl boyunca farklı bir sınıf tasarımına sahip olabilirsiniz.

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. Bilsem Öğretmeni - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.