Eğitim Teknolojisi

2014 Eğitim Teknolojisi Trendleri

Her gün yeni bir araç ya da uygulama Eğitimin içerisinde yer alıyor. Bu yıl adlarından çokça söz ettiren ancak kullanım alanları çok yaygınlaşamayan Eğitim Teknolojisi trendlerini şu şekilde sıralayabiliriz.

İlgili Makaleler

3D Yazıcı

Bu trendlerden ilki 3D yazıcılar olacaktır. Ortaokuldan üniversiteye kadar birçok eğitim seviyesinde kullanılmaya başlanılan 3D yazıcılar fiyatlarının ucuzlamaya başlamasıyla bütçe sıkıntısı çeken okulların bile alacağı seviyelere inmiş durumda. Yaparak yaşayarak öğrenmeye bizzat destek veren yazıcılar bir materyalin ekrandaki halini görülmesi yerine basılarak eğitimin hizmetine sunulması açısından çok önemli.

Kişiselleştirilmiş Eğitim

Eskiden bu yana bahsedilen bireyselleştirilmiş eğitim bu yıl çok daha ön planda olacak ancak bu sefer sözde değil birçok uygulamayla kullanımı daha kolay ve yaygın olacak örnek vermek gerekirse: Türkçe yayına giren KHAN Akademi ve EBA üzerinden birçok eğitsel videoya ulaşmak mümkün böylece öğrenciler evde ve okulda boş vakitlerinde istedikleri dersleri öğrenebilecekler. Ayrıca artan internet hızları sayesinden ( bu arada fiyatlarda artıyor 🙁 ) internet üzerinden görüşme yapılabilen uygulamalar ile ( skype, hangout) farklı kişiler ile iletişim kurup öğrenmeyi her yere ve her zamana taşıyabilirsiniz.

Ders Paylaşım Sistemi

Ülkemiz açısından yeni bir kavram olsa da birçok üniversitemiz Nesne Ambarları ve açık ders portalları ile okulda verilen derslerin videolarını üniversitede okuyan okumayan herkesle paylaşmaya başladılar. Böylece okumayan bireyler bile üniversite eğitiminden faydalanabiliyor. Derslerin bu şekilde paylaşımı henüz lise ve ortaokullarda biraz sıkıntılı biraz ketum olan öğretmenlerimiz derslerini video olarak paylaşmayı henüz çok sevmiyorlar. Bu durum birçok öğrencinin farklı seçenekleri değerlendirmesine sebep oluyor. Birçok ülke de ders paylaşımlarını artık online olarak yapmaya başladı. Matematik dersinin bir konusunu farklı bir ülkede ki bir öğretmen anlatıyor ve diğer ülkelerdeki öğretmen ve öğrenciler dersleri dinliyor.

Bu yıl mutlaka bahsettiklerimizden çok farklı uygulama ve araçlar ortaya çıkacaktır ancak trend olabilecek uygulamalardan bahsettik umarım birçok öğretmenimizde yukarıdaki bahsettiklerimizi deneme fırsatı bulurlar.

 

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.