Eğitim

Ders Kitapları EBA ile Entegre Olmalı

Milli Eğitim Bakanlığının zaman, emek ve para harcayarak oluşturmaya çalıştığı Eğitim Platformu EBA artık test aşamasında çıkmalı ve normal yayına bir an önce başlamalıdır. Öğretmen ve öğrencilerin ayrıca eğitim programları doğrultusunda düzenleme ve düzeltmeleri tamamlanıp beklentiler doğrultusunda yayında başlamalı, öğretmen ve öğrencileri bir numaralı başvuru kaynağı olmalıdır. Belirttiğimiz doğrultuda eğitim programları revize edilmeli ayrıca ders kitapları da EBA ile entegre hale getirilmelidir. Örnek vermek gerekirse öğrencinin kitabında çeşitli noktalarda notlar oluşturularak EBA’dan video izleyebilirsiniz veya EBA’daki şu resimleri inceleyebilirsiniz şeklinde yönlendirmeler yapılarak EBA’nın aktif olarak eğitim hayatı içerisine girmesi sağlanmalıdır. Daha öncede belirttiğimiz gibi böylece öğrenci ve öğretmenler farklı kaynakları tarayarak zaman kaybetmek yerine sadece EBA üzerinden birçok kaynağa erişebilmeli.

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.