Eğitim

Okul Müdürleri Öğretmenleri Geliştirebilmeli

Ülkemiz Eğitimde yeni bir dönemece giriyor. Haziran ayı itibariyle şu an aktif olarak çalışan 4 yılı tamamlayan tüm okul idarecilerinin görevleri sona erecek yerlerine yeni idareciler yada yine aynı idareciler yeniden görevlendirilecek. Bu noktada egitimteknoloji.net olarak çok söz sahibi olamasakta içimizden geçenleri ve olması gerekenleri söylemek istedik. Bir okul idarecisinden beklentilerimizi sıralamak istedik.

-Okul idarecisi öncelikle en azından Eğitim alanında yüksek lisans yada doktora yapmış olmalı. ( puan alabilmek için farklı alanlarda yapanları ve ALES’e bile girmeden para ile yüksek lisans yapanları açıkçası çok önemsemiyoruz.

-Öğretmeni anlayabilmeli bunun için en az 5 yıl öğretmenlik yapmış biri olmalı.

-Bilişim alanında gerçekten bilgi sahibi olmalı, göstermelik sertifikaları kabul etmiyoruz. Çünkü gelecek bilişimde.

-Okul malzemelerini saklamayan, zarar görür korkusu taşımayan müdürler istiyoruz.

-Öğretmene yeri geldiğinde seminerler, kurslar verebilmeli öğretmenini geliştirebilmelidir. Biz bunu çok önemsiyoruz çünkü bilgi açısından kendisinden üstün olan ve kendisini gerçekten geliştirebilen bir idarecinin olması öğretmenin idareciye olan saygısını arttırır. 

-Okulun karar alıcı tek kişisi değilde süper yönetici kavramına uyan yani öğretmenlerin ve diğer idarecilerinde kendi yönetimlerini kendilerinin sağlayabileceği bir ortam oluşturmalı. Okulun tüm personeli yönetimde olabilmelidir.

-Diğer birçok özelliğin genel olarak aynı olduğu kanaatinde olduğumuz için sıralamaya gerek duymuyoruz. Umarız Eğitim geliştirmek adına bu tarz müdürler seçilirler…

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. Bilsem Öğretmeni - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.