BilgisayarEğitim TeknolojisiKodlama

Google İle Kodla

Google kodlama öğrenmek ve öğretmek isteyenlere farklı bir bakış açısı ile daha farklı neler yapılabildiğini göstermiştir. Made with Code Google sayfasınız incelediğinizde kodlama etkinliklerini hayata daha çok bağlamış ve gerçek dünyadan çeşitli örnekleri kodlama ile canlandırmıştır. Müzik yapımından tutunda gerçek bir dansçının hareketlerini kodlarla nasıl değiştirilebileceğini gösteren Made with Code Google kodlama etkinliklerini çok daha gerçekçi hale getirmiştir. Hedef kitlesi çocuklardan daha çok gençler olan uygulama dünyanın bir çok bölgesinde hemen popüler olmayı başardı. Sistemde bulunan mentörlerde her daim yardıma hazır bir şekilde bekliyorlar. Sistem Türkçe olmasa da kodlamanın da Türkçe olmadığını varsayarsak kullanmaya çalışan gençlerin çok da zorlanmayacaklarını söyleyebiliriz. Müzik yapımı, kaleydoskop ve dans projelerini bizzat denedim gerçekten eğlenceli. Sürükle bırak yöntemi bu projede de kullanılmış yani öncelikle işin mantığı anlatılmaya çalışılıyor. Kodlama öğrenmek isteyenlerin mutlaka denemesi gereken bir uygulama Made with Code Google.

İlgili Makaleler


Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.