Eğitimİnternet

Web 3.0 ( Semantik Web ) ve Eğitim

>

Web 3.0 veya diğer adıyla semantik web denilen olgu artık hayatımızda yer edinmeye başladı. Web teknolojileri ile ilgilinenlerin bu konuda bilgisi olsa da yine de hatırlatmakta fayda var diye düşünüyorum. Kısaca internet dünyamızı kuşatan kitlesel bilginin yeniden yapılandırılarak anlamlandırılabilmesidir. ( Ayrıntılı Bilgi İçin Tıklayınız. ) Web 3.0 uygulamaları şu an için genellikle sosyal ağ siteleri, alışveriş siteleri vb. sitelerde kullanılmaktadır. Eğitim alanında kullanımı ise çok sınırlıdır. Gelecek eğitimde Web 3.0 teknolojisinin daha çok sık kullnıldığı kişiselleştirilmiş eğitime doğru kaymaktadır. Öğrenciler artık okul sitelerinde veya bakanlığın onlar için hazırlamış olduğu web sitelerinde kedilerine özel sayfaları kendi ilgi ve ihtiyaçlarına göre düzenleyip, bu sayfalardan eğitimleri için gerekli her türlü kaynağa kendi özellikleri doğrultusunda ulaşabileceklerdir. Mili Eğitim Bakanlığı ise alt yapısını ve eğitim portallarını bu doğrultuda yapılandırıp öğrencilerin özellikleri doğrultusunda daha kişiselleşmiş bir eğitime kavuşmaları için gerekli önlemleri almalıdır.

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.