Eğitim

Ayda En Az Bir Sertifika

Öğretmenlik sürekli yenilenen ve öğretmenlerin kendilerini geliştirmesine ihtiyaç olduğu bir meslektir. Öğretmenler gelişen dünya şartlarına göre öğrencilerini yetiştirmeli ve dünya vatandaşı ve 21. yy becerilerine sahip öğrenciler yetiştirmelidir. Hal böyle olunca öncelikle Milli eğitim Bakanlığı hizmet içi eğitim faaliyetleri öncelikli olmak üzere öğretmenler gündemi takip ederek kendilerini geliştirebilecekleri sertifikalı veya sertifikasız programları takip ederek daha verimli bir hale gelmeliler.

sertifika-öğretmen-egitimteknolojinet

Milli Eğitim Bakanlığı’nın ulusal düzeyde yapmış olduğu merkezi faaliyetlerde yılda ortalama 1 kursa katılma hakkınız bulunmakta 2 kursta yerel kursa katıldınız diyelim yıl boyunca kendinizi geliştirebileceğiniz 3 kurs sizce yeterli olur mu? Bence yeterli gelmez bu sebeple online olarak katılabileceğiniz sertifikalı veya sertifikasız eğitim programlarını takip ederek kendinizi daha da geliştirebilirsiniz. Bu programlardan kısaca bahsetmek gerekirse;

  • coursera.org
  • edx.org
  • udemy.com
  • etwinningonline.eba.gov.tr
  • Youtube nasıl yapılır videoları
  • Alanınıza göre daha özel kurslar örneğin go-lab-project.eu’dan fen bilimleri kursları
  • Üniversitelerin açık kaynak ders modülleri ( hemen hemen herkese açıktır ) Örnek ODTU’nün birçok dersine ocw.metu.edu.tr adresinden ulaşabilirsiniz.
  • Bunun yanında yabancı dil konusunda sıkıntınız yok ise yurt dışı kaynaklı üniversitelerinde birçok alanda dersleri mevcut.
  • tr.khanacademy.org sitesi uluslar arası bir site Milli Eğitim Bakanlığı Eba.Gov.Tr içerisine de entegre etmiş ve birçok videoyu Türkçe’leştirmiş durumda hem siz değerli öğretmenler hem de öğrencileriniz faydalanabilirler.
  • Bir farklı öğrenme kaynağı ise konferans, sempozyum ve çalıştaylar yılda en az bir tane gitmenizde fayda var diye düşünüyorum.

Kısaca öğretmenlerin kendilerini geliştirebilmeleri adında aklıma gelen önemli kaynakları sizlerle paylaştım farklı kaynak eklemek isteyenler yorumlar kısmından katkıda bulunabilirler.

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.