BilimEğitim

Konya Bilim Merkezi İzlenimleri

Son yıllarda birkaç ilimizde Tübitak desteğiyle açılan bilim merkezilerinden biri olan Konya Bilim Merkezini ziyaret etme imkanı buldum ve sizlere Konya Bilim Merkezi hakkındaki düşüncelerimi kısaca aktarmak istiyorum. İlk görüşümden, binadan çıkıncaya kadar her alanına hayran kaldığım Konya Bilim Merkezi için ilk düşüncem her ilde bu tip bir Bilim Merkezi olması, Hatta her ilde bulunan Bilim ve Sanat Merkezlerini bu tip bilim merkezlerine dönüştürerek gelen öğrencilerin katıldığı her etkinlikte Bilim Merkezinde olduğu gibi eğlenebilmesi sağlamak güzel bir hedef olur.

Konya Bilim Merkezide katıldığım ilk etkinlik Planetaryum’da film izlemek oldu. Planetaryum veya gezegenevi, güneşin, yıldızların, gezegenlerin ve diğer gök cisimlerinin yapay görüntüsünün özel bir yansıtıcı yardımıyla kubbe şeklindeki tavana yansıtıldığı gösteri salonlarıdır.Geleneksel sinema ya da tiyatro salonlarından ayıran en önemli özellikleri, kubbe biçimindeki perdeleridir. Gökyüzü, gerçeğine çok yakın bir biçimde bu perdeye yansıtılır. Öyle ki, bu kubbenin altına yerleştirilen koltuklarda oturan seyirciler kendilerini gerçek gökyüzünün altında gibi hissederler. Hepsinden önemlisi, burada yapılan gösteriler, izleyiciyi bir sinemadan ya da herhangi bir başka gösteriden daha fazla içine almaktadır. İzlediğim Uzay belgeseli de gerçekten büyüleyiciydi.

Gezdiğim tüm sergi salonlarında ziyaretçilerin etkinlikleri uygulamaları olarak deneyebileceği ortamlar hazırlanmış ve bu şekilde sergi salonları birer interaktif müzeye dönüştürülerek çocukları ve gençlerin bu merkezden çıkarken mutlaka zihinlerinde bir yerde bilimin güzel yanı canlandırılmak istenmiş. Yaparak yaşayarak öğrenme Bilim Merkezinin kurulumunda ilk düşünülen düşünce olmuş. Bir şehre elektrik nasıl verilir’den 7 büyüklüğündeki depremde nasıl sallanırıza veya kutup ikliminde olsaydık nasıl bir hava bizi bekliyor gibi birçok faaliyeti bizzat deneyimleyerek yaşamanız Konya Bilim Merkezinde mümkün. Yolu Konya’ya düşenlerin Konya Bilim Merkezini, Mevlana Müzesini ziyaret etmeleri ardından da etli ekmek yemelerini tavsiye ediyorum.

Birkaç fotoğraf ve ardından Konya Bilim Merkezi Tanıtım videosunu izleyebilirsiniz.

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.