Eğitim Teknolojisi

Liseler için Sanal Dersler

TÜBİTAK, lise öğrencilerine girişimcilik eğitimi verilmesi amacıyla sanal kampüs uygulaması başlattı. “Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması” kapsamında başlatılan uygulama ile öğrenciler, sanal ortamda derslere girebiliyor, üç boyutlu ortamda gezinti yapabiliyor, diğer kullanıcılarla sesli ve yazılı olarak iletişim kurabiliyor.

İlgili Makaleler

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) tarafından lise öğrencilerine yönelik bu yıl ilk kez “Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması” başlatıldı. Lise öğrencilerine yenilikçilik temelli düşünme yeteneği kazandırılması, girişimcilik ve yenilikçilik farkındalığının arttırılması amacıyla başlatılan yarışma kapsamında öğrencilere e-eğitim imkanı sunuluyor.

“girisimcilik.bideb.tubitak.gov.tr” adresinden ulaşılabilen Girişimcilik Akademisi ile öğrencilerin yarışmaya hazırlanmaları ve girişimcilik eğitimi almaları için internet üzerinden ders almalarına imkan sunuluyor. Öğrenciler, Yarışma Alanlarını ve Sorunlarını Anlamak, Girişimciliğe ve İnovasyona Giriş, Doğru Bilinen Yanlışlar, Fikir Geliştirme Yöntemleri, Girişimciliğin Döngüsü ve İş Modelleme, İnovasyonda Tanımlar ve Aktörler, İletişimin Gücü, Pazarlama Neden Önemlidir, Yenilikçiler İçin Finans, Geniş Anlamda Pazarlama başlıkları altında verilen eğitimleri izleyebiliyor. Ayrıca, ‘Bir İş Görüşmesi ve Satış Provası’nı uygulamalı olarak görebiliyorlar. e-Eğitim kapsamında öğrencilerin danışmanlarla bir araya gelerek sorularına cevap bulabileceği webinar uygulaması da yapılıyor.

sanal_girisim

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.