Fatih ProjesiMeb Tablet

Tabletler Dağıtılmadan EBA-Market Güncellenmeli

Yeni tablet ihalesi 13.11.2013 tarih itibariyle yapıldı. Önümüzdeki ay içerisinde 50 bin tablet öğrenci ve öğretmenlere teslim edilecek. Buraya kadar her şey çok güzel ancak tabletlerde kullanılmak üzere EBA MARKET uygulaması hazırlanmıştı fakat bu market uygulamasının içerisi hemen hemen boş birkaç basit uygulamadan ötesi henüz yok. Tableti alan okulların öğretmenleri ve öğrencileri EBA MARKET’ten uygulama edinemedikleri için harici yollarla tabletlere uygulama yüklemeye çalıştılar.

Milli Eğitim Bakanlığı EBA çalışanlarına şimdiden bir uyarı yapmak istiyoruz. Bir an önce öğretmen ve öğrencilerin kullanabilecekleri uygulamaların tabletlere indirilebilir halleri markete yüklenmelidir. 

Öğretmenler ve öğrenciler flash belleklerindeki veya hafıza kartlarındaki ofis programlarını tabletlere kurmaya çalışmaya başlamadan önce tabletler ile ilgili olarak öğretmen ve öğrencilere Eğitici bilişim teknolojileri öğretmenleri veya okul bilişim teknolojileri formatör öğretmenleri tarafından bir bilgilendirme yapılması da gerekmektedir.  Çünkü birçok öğretmenden aldığımız tek soru şu :

“”Elimdeki ofis programını tabletime kuramadım yardımcı olur musunuz? ” 

Öğretmenlere ve öğrencilere kısaca da olsa tablet ve akıllı telefonlara uygulama yükleme mantığının anlatılması gerekmektedir.

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.