KodlamaRobotStem

Kodlanabilen Yeni Lego Boost

Lego, Danimarka merkezli The LEGO Group adlı şirket tarafından 1949’dan beri üretilen bir oyuncak çeşididir. Üzerlerindeki girinti ve çıkıntılar sayesinde birbirine kolayca kenetlenebilen, çeşitli renklerdeki yapı parçalarından oluşmaktadır. Legolar artık eskisi gibi değil daha akıllılar. Son yıllardaki robot ve kodlama furyasına legoları ile adım adan lego firması kodlanabilen legolar ile çocukların çok daha hoşuna gidecek lego setleri üretmeye başladı. Öncelikle Lego mindstorms setleri ile başlanan kodlanabilen robot setleri artık çok daha gelişmiş bir şekilde. 2017 yılında piyasaya çıkacak olan Lego Boost seti de en yeni nesil kodlanabilen lego seti olacak. Tek pakette 5 farklı tasarım yapalabileceğiniz Boost setinde isterseniz kendi özel tasarımlarınızla yüzlerce tasarım oluşturabilirsiniz. 840 parçadan oluşan sette bir adet akıllı tuğla yani kodları yükleyebileceğiniz beyin, bir adet motor, bir adet eğim, bir adet renk ve bir adette mesafe sensörü ile birlikte geliyor. Ücretsiz tablet uygulaması ile kodlama imkanı bulabileceğiniz Boost seti yaz aylarında raflardaki yerini alacak. 160 dolarlık fiyatı da wedo ve mindstorms gibi setlerle kıyaslandığında oldukça makul duruyor. Ülkemizde doların hangi seviyelere çıkacağını bilmediğimizde ülkemizdeki satış fiyatı ne olacak bekleyip göreceğiz.

İlgili Makaleler


Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.