RobotStem

Ahşap Robot Spacebot

Hemen her gün farklı bir robot ve stem seti karşımıza çıkıyor. Son yılların en önemli trendi olan robotlar ve stem setlerinin en önemli amacı çocukların eğlenirken bir şeyler de yapabilmesini sağlamak ve kodlama konusunda bilgi sahibi olmalarını sağlamak. Bu setler genelde çocukların birkaç defa kullandıktan sonra bir daha yüzlerine bakmadığı oyuncaklara benzemeye başlıyor artık bu sebeple farklı setlerle birleştirilebilenler ve setin farklı versiyonları ile uyumlu olanlar çok daha faydalıdır diyebiliriz. Ebeveynler çocukları için bu tip setler alırken bu tip fonksiyonları olmasına dikkat etmeleri tavsiye olunur. Bu yazımızda kısaca bahsedeceğimiz robot setimizin ise birçok sette farkı ahşap olması ve ahşap puzzlelar gibi parçaları yerinden söküp ardından ahşap malzemeleri birleştirip ardından da elektronik bölümlerini monte ederek kodlama kısmına geçiş yapabiliriz. 7 yaş ve üstü çocuklar için uygun olan seti blok mantığı ile kodlayabiliyoruz. 70 dolarlık fiyatı makul gibi dursa da doların ülkemizdeki seviyesi göz önüne alındığında maalesef bu tip setlerin hepsinde olduğu gibi 4 le çarpınca ortaya çıkan rakam biraz yüksek oluyor.


Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.