Eğitim Teknolojisi

BigCampus Sosyal Platformu

BigCampus sosyal platformu şu an için Amerika da kullanılan ve sadece öğrenci ve öğretmenlerin sisteme giriş yapabildikleri bir sosyal paylaşım alanı, yani bir nevi Facebook’un eğitsel versiyonu. İşin güzel yanı öğrenci ve öğretmenler kendilerine okul tarafından verilen şifreler ile sisteme giriş yapabiliyorlar. Buna benzer bir eğitsel sosyal paylaşım platformunu F@tih projesi kapsamında yapılan çalışmalar doğrultusunda Milli Eğitim Bakanlığından bekliyoruz. Öğretmenlerde zaten bakanlık tarafından verilen MEBBİS kullanıcı adları ve şifreleri mevcut, öğrencilere de interneti okulda kullanmaları için kullanıcı adı ve şifre verilmesi planlanıyor. Böyle bir durumda tüm öğretmen ve öğrencilerin kullanabileceği bir sosyal paylaşım platformunun yapılması diğer sosyal paylaşım platformlarının zararlı etkilerinden öğrenci ve öğretmenleri kurtaracaktır diye düşünüyorum.

İlgili Makaleler

 

 

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.